Gazete Vatan Logo

"Müslüman göçmenler Hristiyanları tekneden attı" iddiası

İtalya resmi ajansı ANSA, Libya’dan İtalya’ya doğru gelen bir kaçak göçmen teknesinde, Müslümanların 12 kadar Hristiyanı, dini inançlarından dolayı denize atarak, öldürdüğünü ileri sürdü.

Bu arada, alabora olan bir başka teknede bulunan 40 kadar göçmenin Sicilya açıklarında yaşamını yitirdiği açıklandı.

İtalya resmi ajansı ANSA’nın haberine göre, 14 Nisan’da Libya sahillerinden yola çıkan ve içinde 100 kadar kaçak göçmeni İtalya’ya taşıyan şişme bir botta, Müslüman ve Hristiyanlar arasında kavga çıktı. Tekneden canlı kurtulan tanıkların anlattıklarına dayandırılan iddialara göre, bu sırada Müslümanlar, Nijeryalı ve Ganalı 15’e yakın Hristiyanı, dini inançlarından dolayı denize attı. Bu kişilerin denizde can verdiği ileri sürüldü.

İtalyan yetkililer olaya ilişkin, dini nefret suçuyla ağırlaştırılmış cinayetlerden sorumlu tutulan Senegalli, Malezyalı ve Fildişi Sahilli 15 göçmenin Palermo kentinde gözaltına alındığını açıkladı. Bunların, teknede bulunan diğer kişiler tarafından teşhis edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Bu arada, önceki gün 400’ün üzerinde göçmenin can verdiği İtalya açıklarında bir facia aha yaşandı. Yine Libya’dan yola çıkan bir teknenin alabora olması üzerine, 40 kadar göçmen yaşamını yitirdi.