Gazete Vatan Logo

"Muhalifler Astana için şartlarını açıkladı"

Halk Diplomasisi Hareketi’nin lideri Mahmud Afandi, Suriye’nin kuzeyindeki silahlı grupların Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak barış görüşmelerine katılım şartlarını belirttiğini söyledi.

"Muhalifler Astana için şartlarını açıkladı"

Afandi, Suriyeli muhaliflerin 23 Ocak'taki görüşmelere yalnızca ülkenin güneyinde bugün başlayıp 10 gün sürecek bir ateşkesin sağlanması durumunda katılacağını söyledi. Kendisinin katılımıyla Ankara’da muhalifler arasında gerçekleştirilen görüşmede alınan bu kararla ilgili açıklama yapan Afandi "Suriye’nin kuzeyindeki gruplar çok sayıda bölgede, Şam ve Guta’nın doğusunda ateşkes sağlanması yönünde açıklama yaptı. Taleplerinin karşılanması ve ateşkesin sağlanmasının ardından, Suriye’nin kuzeyindeki muhalifler Astana konferansına katılacakların listesini hazırlayacak. Ateşkes uluslararası gözlemcilerin de aralarında bulunduğu gözlemciler tarafından izlenecek” dedi.

'KATAR’IN KONTROLÜNDEKİ GRUPLAR DA KATILABİLİR'

Afandi, hazırlanacak katılımcı listesiyle ilgili olarak da "10 günlük ateşkes talebini yönelten Suriye’nin kuzeyindeki muhalif gruplar arasında Türkiye’nin kontrolündekilerin yanı sıra Katar’ın kontrolündekiler de var. Ateşkes talebinin karşılanması durumunda tam liste hazırlanacak, listede Katar’ın kontrolündeki gruplar da yer alabilir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı