Gazete Vatan Logo

‘MHP’nin yaptığı akıl dışı’

CHP, Meclis Başkanlığı seçimindeki tavrı nedeniyle MHP’ye yönelik sert eleştirilerine dün de devam etti. CHP’liler MHP’nin tavrını ‘akıl dışı’ ve ‘anlaşılmaz’ olarak nitelendirdi

‘MHP’nin yaptığı akıl dışı’

TBMM Başkanlık yarışında MHP lideri Devlet Bahçeli “HDP Baykal’a oy verirse biz vermeyiz” demiş, son turda da ‘geçersiz oy kullanacaklarını’ açıklamıştı. MHP’li vekiller de bu karara uygun davrandı. Son turda CHP adayı Deniz Baykal ve AK PArti adayı İsmet Yılmaz yarıştı. Kazanan Yılmaz oldu. MHP’nin tavrına gelen sert eleştiriler dün de devam etti:

‘Sen de flu’sun...’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, “Hangi açıdan bakarsanız bakın, anlaşılır bir şey değil” dedi ve şöyle devam etti: “Ben, HDP ile hiçbir şey de olmam, orası flu’ diyor. HDP, seçimde yüzde 13,1 oy aldı, 80 milletvekiliyle TBMM’ye girdi. Sen de aynı seçime girdin, ‘o zaman sen de flusun, sen de meşru değilsin’ anlamına geliyor. HDP’den oy almadan İhsanoğlu’nun seçilmesi mümkün değil, HDP’nin oyuyla seçilecekti İhsanoğlu. Dolayısıyla Bahçeli’nin bu tutumuna, ‘anlaşılmaz, akıl dışı, saçma’ denilebilir. Siyaseten izahı yok. AKP ile koalisyon konusunda anlaştıysa, alsaydı meclis başkanlığını...”

‘Altın tepside sundu’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç: Hiç kimse öteki değil, hiç kimse kapının dışında değil. Eğer bu düz mantığı sürdürürseniz sizin hiçbir komisyona girmemeniz lazım, sizin Meclis salonuna dahi girmemeniz lazım, sizin aynı birleşik oy pusulasında yan yana dahi yer almamanız lazım. ‘Efendim şu bizim adayımız desteklenseydi’, yani iki partinin yan yana gelmesiyle sayı yeterli olmuyor bu kadar açık, matematik. Ötekinin destek vermesi lazım. ‘Onun desteğini istemem’. Nasıl olacak? Gider altın tepsi içerisinde sunarsın.

Haberin Devamı

‘Kapılar kapandı’

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: MHP’nin politikasını anlamak gerçekten mümkün değil. Kendisine oy veren seçmenin inisiyatifi dışında hareket etmiştir, muhalefet partisine uygun olmayan bir sonuçla hareket ettiğini düşünüyoruz. AKP ile MHP büyük bir ihtimal yakınlaşma sürecine girmiştir, bunu da Meclis Başkanlığı seçiminde ortaya çıkarmışlardır. Kapıların kapandığını düşünüyoruz. Görüntü onu gösteriyor. Ama Sayın Genel Başkanımızın açıklamaları doğrultusunda biz bütün partilere açığız.

Haberin Devamı