Gazete Vatan Logo

‘Mesele Erdoğan değil Türkiye’

Malazgirt töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anadolu bir benttir, bu bent yıkılırsa ne Orta Doğu ne Orta Asya ne Balkanlar kalır. En ufak bir zaaf belirtisi gösterdiğimizde üzerimize leş kargaları gibi geleceklerini görürsünüz” dedi

‘Mesele Erdoğan değil Türkiye’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümü törenine katıldı. Önce Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Meydan Mezarlığı ziyareti sonrasında mezarlık önünde toplanan halka hitap eden Erdoğan, Sultan Alparslan’ın otağını kurduğu Ahlat’tan Malazgirt’e yürüdüğünü belirtti. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Erdoğan, şöyle devam etti:

‘Bizi bölemeyecekler’

Şunu da unutmayacağız, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar, bizler bir oldukça, iri oldukça, diri oldukça Allah’ın izniyle çok daha farklı bir şekilde inşallah 2023’e yürüyeceğiz, 2053’e yürüyeceğiz ve 2071’e yürüyeceğiz. O fetihleri biz göremeyeceğiz ama siz göreceksiniz. Yavrularımız görecek. Onlara biz bir başka Türkiye’yi inşa edeceğiz. Onun için birbirimizi Allah için sevin. Sakın ha birbirinize karşı kin tutmayın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra geçtiği Malazgirt Ovası’ndaki törende ise şunları söyledi:

Millet olmanın ilanı!

Fetih zulme karşı başkaldırının adıdır. Bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. Malazgirt’te kazandığımız zafer bize Avrupa’nın ortalarına kadar giden yolu açmıştır. Bu yüzden Malazgirt Mekke, Medine, Bursa, Edirne, İstanbul tüm Balkanlar demektir. Malazgirt ruhunu unutursak ne öncemiz kalır ne sonramız. Biz Malazgirt’te sadece bir zafer kazanmadık. Malazgirt’te millet olduğumuzu tüm dünyaya ilan ettik. Şayet Malazgirt ruhunu yaşatmayı başaramazsak geçmişimizle birlikte geleceğimiz de kaybederiz.

Haberin Devamı

‘Anadolu kilit taşı’

Anadolu, insanlığın geleceğinin kilit taşıdır. Büyük liderler Anadolu’ya sahip çıkmak istemiştir. İşte Çanakkale’de Gazi Mustafa Kemal o gençliği ile beraber yedi düvele karşı savaştılar ve Çanakkale geçilmez dediler. Ülkemizin bir süredir yaşadığı sıkıntıların sebeplerini konjonktürel gelişmelerde arayanlar çok yanılırlar. Perde gerisinde yazılan senaryoların işte böyle bir arka planı vardır. Unutmayın, Anadolu bir benttir, bu bent yıkılırsa ne Orta Doğu ne Orta Asya ne Balkanlar kalır. Üzerinden ulu çınar gölgesi kalkan bu tüm bu coğrafyalar tehlikeye maruz kalır. En ufak bir zaaf belirtisi gösterdiğimizde üzerimize leş kargaları gibi geleceklerini görürsünüz. İçerimizdeki bazı gafiller sanıyorlar ki mesele Tayyip Erdoğan meselesidir. Hayır, mesele Türkiye meselesidir. Mesele İslam meselesidir. Haram görmüş kursak ve çürümüş bir gönül akıbeti ölüm olan çaresiz bir hastalığa tutulmuş demektir.

Haberin Devamı

Ahlat’a başkanlık köşkü yapılacak
Malazgirt Ovası’nın servi ağaçlarıyla çevrelenip daha iyi bir hale getirileceğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: Sayın (MHP lideri) Bahçeli bir ziyaretinde güzel bir hatırlatmada bulundu: Ahlat’a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır. Çünkü otağı Sultan Alpaslan oraya kurdu biz de varisleri olarak oraya böyle bir inşallah otağ kuralım. Bugün vali ve belediye başkanımızla görüştük. Onlar 1071 metrekare yer düşünmüşler. Dedik olmaz. 1071 metrekare oturum alanı olur en az 5 dönüm çevre düzenlemesiyle. Belediye başkanımız da coştu en az 10 dönüm dedi. Bu bir işaret fişeğidir inşallah sonu da hayır olur. Malazgirt savaşının yaşandığı bölgeyi milli park olarak ilan ettik ve düzenlemesine başladık. Bu yıl milli park alanının ilk etabı devreye girdi.
8 bin 200 mezar taşı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret ederek şehitler için dua etti. Urartular’dan Osmanlı’ya birçok medeniyetin izlerini taşıyan, 210 dönümde kurulu mezarlıkta 8 bin 200 mezar taşı, yazılar, kabartmalar ve oymalar bulunuyor.
Hatıra fotoğrafı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Ahlat’a gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mezarlık girişinde kuvvet komutanlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti.

Haberin Devamı