Gazete Vatan Logo

‘Kurultayı ben toplayacağım’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce’nin kurultay çağrısına, “Onlar gerekli imzayı toplayamaz ama meraklanmasınlar ben kurultayı toplayacağım. Kimseden oy istemem. Başka aday çıkarsa memnun olurum” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İmza toplamakta biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar ben kurultayı toplayacağım” dedi. Kılıçdaroğlu Gazze’den yaralı olarak getirilen Filistinlileri tedavi gördükleri Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, kurultayla ilgili olarak şunları söyledi: “Basın toplantısı yapan arkadaşlara (Emine Ülker Tarhan ve beş vekili kastediyor) şunu söyledim, ‘Kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin ben hemen kurultayı toplayacağım’ diye... Ama anlaşılıyor ki imza toplamakta biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar ben kurultayı toplayacağım...”

Seçim sonucuna ne dedi?

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdiği sorulan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bu kadar merak edildiğimi bilmiyordum, doğrusunu isterseniz. Pazartesi günü evden Genel Merkez’e biraz geç geldim. Herkes Kılıçdaroğlu eve kapandı, dedi. Oysa benim de herhalde yarım gün de olsa dinlenme hakkım var diye düşünüyorum. Ekmeleddin Bey, kendi üslubunu Türkiye’ye egemen kıldı. Barışık, iç dünyasında barışık... Konuşurken ülkeye huzuru, güvenceyi, sigortayı vaat eden bir üslup bıraktı. Sonunda Erdoğan, kazandı. Kendisine başarılar diliyoruz.”

Haberin Devamı

Erdoğan’ı tebrik etmedim

Bir gazetecinin ‘Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Başbakan Erdoğan’ı tebrik etmek için aradınız mı?’ sorusuna ‘Hayır’ yanıtını veren Kılıçdaroğlu, ‘Aramayı düşünüyor musunuz?’ sorusu yöneltilince, “Eğer ortam uygun olursa kullandığı üsluba bakacağız. Şu ana kadar toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir üslup kullanmadı. Bu üslubu kullanmadığı sürece zaten kendisi ile bir araya gelme şansımız da yok” dedi.

‘Meraklanmasınlar...’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Emine Ülker Tarhan ve beş milletvekilinin Kurultay çağrıları hatırlatılıp, ’Kurultay gündeminizde var mı?’ sorusuna şu yanıtı verdi: “Biz, bu ülkeye demokrasiyi getiren partiyiz. Çok sesli bir partiyiz aynı zamanda. Ama parti disiplini denen bir kurala da sıkı sıkıya bağlı olmamız gerektiğini herkesin bilmesi gerekir. Sayın İnce, bir basın toplantısı yaparak Genel Başkan olacağını ve böyle bir iddiası olduğunu seçime gireceğini ifade etti. Bundan son derece memnunum. Bir arkadaşımızın genel başkan olmak için adaylığını koyması, bizim partimizin ve demokrasinin geleneklerinde vardır. Ben asla ve asla ‘Neden genel başkan adayı oldun, ben burada oturuyorum’, diye bir düşünce içinde olmadım. Olmam da. Doğru da olmaz zaten. Seçimler, eğer kurultayımız yapılırsa demokratik bir süreçte yapılır. Daha önce basın toplantısı yapan arkadaşlara şunu söyledim, ’Kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin, ben hemen kurultayı toplayacağım’ diye. Ama anlaşılıyor ki imza toplamakta biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar, ben kurultayı toplayacağım.”

Haberin Devamı

Kurultayın iki şekilde toplandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ya delegelerin oylarıyla kurultay toplanıyor veya genel başkanın yetkisi var. Parti meclisimiz kurultayı bir yıl erteledi, 2015 seçimleri dolayısıyla. Ama biz kurultayı toplayacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Mutlaka bir zaman, bir takvim olacaktır. Zaten o çağrıyı yapınca göreceksiniz. Kararı delege verecek. Ben hiç bir delegeye telefon edip ‘Bana oy verin’ diye bir arayış içine girmeyeceğim. Her delegenin özgürce oy kullanmasını isterim. Her delege sağduyu ile gidecektir sandığa oyunu kullanacaktır. Başka adaylar da çıkabilir. Çıkmalıdır da. Sonuçta hep beraber yarışacağız yani demokrasilerde bu gayet olağan bir şey” dedi.

Haberin Devamı

Görevden almam

Muharrem İnce için “Adaylığı beni memnun etti” diyen Kılıçdaroğlu, ’Grup Başkanvekilliği’nden alacak mısınız?’ sorusuna ise “Benim Grup Başkanvekilliği’nden alma diye bir düşüncem söz konusu değil” dedi.

Serter: Bizim beklentimiz buydu

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Ben kurultayı toplayacağım” yönündeki açıklamasına ilişkin, “Bizim de beklentimiz buydu” dedi. Kurultay çağrısı yapan isimler arasında yer alan Serter, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun kararını son derece olumlu karşıladık. Bizim de beklentimiz buydu, çok memnun olduk” diye konuştu. Serter, “Bu kadar olumsuz şey yaşanmadan olsaydı çok daha iyi olurdu” ifadesini kullandı. Kurultay çağrısı yapan bir diğer isim olan Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da “Bizim çağrımıza gerek kalmadan seçim sonuçlarının alınmasının ardından bu karar verilmeliydi” dedi.

Haberin Devamı