Gazete Vatan Logo

"Kim geçerse vurun" talimatı

Malatya'da devam eden FETÖ duruşmasında tutuksuz yargılanan Onbaşı Ali G "İbrahim Dede binbaşı bize 'Dışarından polis, jandarma, sivil tel örgüden kim geçerse vurun.' emri verdi" dedi.

"Kim geçerse vurun" talimatı

FETÖ 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Malatya'daki 2. Ordu ve 7. Ana Jet Üs komutanlıklarında görevli 28'i tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada tutuksuz sanıklar savunma yapıyor.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonu'nda görülen duruşma, katılanların isimlerinin okunmasıyla başlandı. Dün duruşmaya katılmayan ve bugün hazır bulunan tutuksuz sanıkların kimlik tespitleri yapıldı.

Mahkeme Başkanı Vedat Koç, avukatların talepleri doğrultusunda önce karacıların daha sonra ise havacıların savunmalarını alınacağını belirtti.

Trabzon'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan ve savunma yapan tutuksuz sanık Onbaşı Ali G, darbe girişimi gecesinde koğuşta yattığını ve silah sesleri üzerine kalktığını kaydetti.

Sabah saatlerine kadar koğuşta kaldıklarını daha sonra ismini bilmediği bir başçavuş tarafından emniyet muhafaza koğuşuna götürüldüklerini anlatan Ali G, isminin "Ali Dede" olduğunu öğrendiği bir binbaşı tarafından silahlanmalarının istendiğini ifade etti.

Haberin Devamı

"Ordu komutanını almaya geldiler"

Dedenin kendilerine "Ordu komutanını almaya geldiler, komutanımızı vermeyeceğiz." dediğini aktaran Ali G, şöyle konuştu:

''Bunun üzerine silahlandık. Doldur boşalta gittik orada bana şarjör verdiler. Bir süre orada oturduk. Nizamiye dışında bir Zırhlı Personel Taşıyıcısı'nın (ZPT) duvara çarptığını gördüm. Bu ZPT'den çıkan bir asker sağa sola doğru ateş ediyordu. Korktum, şahıs ZPT'den dışarı atladı ve ateş etmeye devam etti. Bu sırada İbrahim Dede binbaşı da bana 5-10 metre gibi bir mesafedeydi. Ben ZPT'den inen şahsa durmasını söyledim ancak o sağa sola ateş etmeye devam etti. Karşı konferans salonunun orada polisler vardı, oraya doğru da ateş etti ben kendimi yere attım. Yeniden şahsa durmasını söyledim ama orada duran park halindeki araçların lastiklerine ateş ettim. Ateş edersem bu şahsın korkacağını düşündüm ama bu şahıs durmayınca ayaklarına doğru 2-3 el ateş ettim, ayaklarından vurdum. Bu şahsın altay kışlasından yarbay (Yarbay Ahmet Üçbudak) olduğunu söylediler."

Haberin Devamı

"Kim gelirse vurun emri verildi"

Tutuksuz sanık Ali G, konuşmasına şöyle devam etti:

"İbrahim Dede binbaşı bize 'Dışarından polis, jandarma, sivil tel örgüden kim geçerse vurun.' emri verdi. Hem dışardan hem içeriden ateş sesleri geliyordu. Karargah civarından da ateş sesleri geliyordu. Yine İbrahim Dede yanımızdaydı. Ateş yoğunlaşınca ben sürünerek birliğe doğru ilerledim yanımda er arkadaşlarımız ile Binbaşı İbrahim Dede vardı. Kapalı kapıyı kırarak, karargah binasına girdik. Orada Serdar Paşa ve Zeki Paşa ile karşılaştık, ellerinde silah vardı. Binbaşı İbrahim Dede ile aralarında bir konuşma geçti. Binbaşı, bizi 'bu kata yerleştireceğini ve kim gelirse vurun.' emrini verdi. Oraya doğru gelen ya da ateş olan olmadı. Biz de kimseye ateş etmedik."

Duruşma, sanık savunmalarıyla devam ediyor.