Gazete Vatan Logo

‘Kılıçdaroğlu tehlikeli bir oyun oynuyor’

AK Partili Mahir Ünal: “Kılıçdaroğlu bu milleti sokakla korkutacaksa, bu millet 15 Temmuz cehennemini yaşamış bir millettir. O yüzden kimseyi kimseyle korkutmasın...”

‘Kılıçdaroğlu tehlikeli bir oyun oynuyor’

AK Parti Sözcüsü Mahir ünal dün Ak Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Ünal, darbecilerin adil yargılandığını söyledi. Ünal özetle şöyle konuştu:

“Kemal Kılıçdaroğlu, tehlikeli bir oyun oynamaktadır. Mesele, ‘kapının önüne koyarım dediği parti içi muhalefet’ meselesi değildir. Mesele, Türkiye meselesidir. Böyle bir siyasi hamle ile ‘kapının önüne koyarım’ dediği muhaliflerini bertaraf etmiş olabilir. Üzerindeki FETÖ şaibesini perdelemiş olabilir ama bu yolla seçilmiş meşru hükümeti, cumhurbaşkanını, anayasayı, halk oylamasını, sandığı, seçimleri gayrimeşru ilan edemez. Kılıçdaroğlu, bu milleti sokakla korkutacaksa bu millet 15 Temmuz cehennemini yaşamış tanklara, helikopterlere, uçaklara göğsünü siper etmiş bir millettir. O yüzden kimseyi kimseyle korkutmasın. Meşru siyaset içerisinde, demokratik siyasetin bir parçası olarak sorunların çözüm yerinin TBMM olduğunu bilerek, seçimleri, sandığı referans göstererek siyaset yapmalıdır, sokağı ve isyanı referans göstererek değil. Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının CHP’sinin bilmesi gerekir ki, sandıktan 25 milyon oyla çıkan iradeyi yok saymak faşizmdir. Sokağa davetiye faşizmdir. Kılıçdaroğlu maalesef topluma anarşizm sunmaktadır.”

Haberin Devamı

‘CHP’de temizlik yapmadı’

“Siyasi ayağından bahseden Kılıçdaroğlu, CHP içinde hiçbir temizlik yapmamıştır. ‘Gerçek darbeciler yargılansın’ diyor. Gerçek darbeciler hapistedir ve yargılanmaktadır.”