Gazete Vatan Logo

‘Kılıçdaroğlu’nun kaprisleri için vaktimiz yok’

Davutoğlu, “Bizim tutumumuz her zaman pozitif, olumlu olacaktır ama Kılıçdaroğlu’nun kaprisleriyle, şartlarıyla da kaybedecek vaktimiz yok” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yaptı. Hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda konuşan Davutoğlu, muhalefete yönelik “Muhatapları benim” açıklamasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Başbakan gibi davransın” diyerek verdiği yanıtla ilgili soru yöneltildi. Davutoğlu şunları söyledi:

“Benim söylediklerim çok nettir, açıktır. Benim ülkeyi yönetmeye talip olmama da kararı Kılıçdaroğlu verecek değil, Ak Parti kongresi verir. Kılıçdaroğlu’nun icazetine ya da sorgulamasına hiç gerek yok.”

‘Selam verirse alırız’

“Biz, Türkiye’yi büyük Türkiye yapma yürüyüşündeyiz. Bu yürüyüş esnasında Kılıçdaroğlu selam verirse selamını alırız, selam alacaksa selam veririz. Elini uzatırsa elimizi uzatırız. Ancak bu yürüyüş esnasında, büyük Türkiye yürüyüşü esnasında önümüze engel çıkartırsa hiç tereddüt etmeden engelini alır yolun kenarına koyarız. Önemli olan bizim bu enerjiyle Türkiye’yi geleceğe taşımamız. Yapacağı pozitif katkılara olumlu yaklaşırız ama negatif katkı yaptığında da, ‘gölge etme başka ihsan istemeyiz’ deyip yolumuza devam ederiz.”

Haberin Devamı

Bedelli brifingleri

Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlikle ilgili bir çalışma olup olmadığının sorulması üzerine, birimlerden bilgiler aldığını söyledi. Davutoğlu, bu hafta Milli Eğitim Bakanlığı’nı ziyaret etmeyi düşündüğünü dile getirerek, “Bu çerçevede Milli Savunma Bakanımızdan da Genelkurmay Başkanımızdan da kapsamlı bir brifing aldıktan sonra bu konudaki ihtiyacı değerlendireceğiz. Bu çerçevede atılması gereken adımlar varsa bunları birlikte gözden geçireceğiz. Ama öncelikle bu konuda gerçek tablonun ne olduğu hususunda daha geniş kapsamlı bir brifing alacağım” diye konuştu.