Gazete Vatan Logo

'Kılıçdaroğlu Alevi-Kürt ama bir anda...'

Çelik, CHP liderini suçladı

Kıılçdaroğlu’nun ‘Dersim’li olduğunu söyleyen Çelik, “CHP içindeki geleneksel yapı beni kabul etmez endişesiyle bir anda Türkmen oldu. Kendisine karşı bile dürüst değil” dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Wikileaks belgeleriyle ilgili muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. CHP’nin Başsakan Erdoğan hakkında Wikileaks belgeleri Çelik, Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Erdoğan ile ilgili “Senin mali sicilin bozuk, elimde belgeler var” dediğini ve “Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde bir bankada havuz hesabı açtırarak, belediye şirketlerinden para aktardığına” dair iddiada bulunduğunu hatırlattı. Çelik, öeztle şöyle konuştu:

24 SAAT SİZE SÜRE: Eğer bunu ispat edecek elinizde iddia varsa, 24 saat size süre veriyoruz bunu Cumhuriyet savcılıklarına teslim etmez veya bunu çıkıp televizyonlarda bütün aleme ilan etmezseniz sizi namert, iftiracı ilan edeceğiz. Yıllardır iktidara gelemediniz, iktidara gelseydiniz Türkiye’nin eti değil, kemiği de kalmazdı.

WIKILEAKS TEPKİSİ: ABD’li diplomatların CHP patentli, CHP malı dedikodularına Sayın Kılıçdaroğlu hemen atladı. CHP ile ilgili de bir ahlaksız video sızmıştı. Kılıçdaroğlu bu video sizi Genel Başkanlığa taşıyabilir ama Wikileaks belgeleri de, bu çirkin üslubunuz da bu karalamalarınız da bu hakaretleriniz de sizi başbakanlığa, CHP’yi de iktidara taşımaz.

TWEET’İNİ SEVSİNLER: Kılıçdaroğlu’nun Başbakan’a yönelik twitter’daki yazısı ’senin gibi zalime’ diye başlıyor. ’Twett’ini sevsinler. Böyle bir şey olabilir mi? Kılıçdaroğlu, diplomatik dedikoduların üzerine atlayarak kendi ülkesine haksızlık etmiştir. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir.

DÜRÜST DEĞİL: Kılıçdaroğlu, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, doğulu, batılı olmasının kendileri için fark etmeyeceğini söyledi. Ama sayın Kılıçdaroğlu, kendisine karşı bile dürüst değil. Kendisi Dersimli, Alevi-Kürt olmasına rağmen ’CHP içindeki geleneksel yapı beni bu halimle kabul etmez, bana tahammül edemez’ endişesi ile bir anda Türkmen oldu çıktı. İnsanların kendi kimliği ile ilgili bu kadar oportünist olması kabul edilebilir değil.

BAHÇELİ’YE TEPKİ: Sayın Bahçeli ikili münasebetlerinde, insanlarla karşı karşıya gelip konuştuğu zaman son derece kibar, son derece beyefendi bir görüntü veriyor. Fakat grup toplantısına çıktığı zaman o metinleri kim yazıyorsa orada adeta her grup toplantısında birer küfürname, birer hakaretname okuyan bir Bahçeli ile karşılaşıyorsunuz. Sayın Bahçeli’ye buradan sesleniyorum; Bu metinlerinizi kim yazıyorsa lütfen onları değiştirin.

Haberin Devamı