Gazete Vatan Logo

‘Kerbela’yı da CHP mi yaptı’

Dersim tartışmalarına CHP’li Sabahat Akkiraz da katıldı. Ünlü sanatçı “CHP Dersim ile yüzleşsin deniliyor. Peki siz Maraş ve Sivas katliamıyla yüzleştiniz mi?” diye sordu

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Muharrem ayının başladığını hatırlattı ve hükümetin Alevilere yönelik politikasını eleştirdi ve Dersim tartışmalarına katıldı:

NE KADAR YÜZLEŞTİNİZ?: Şimdi yüzleşmekten bahsediliyor. Milyonlarca insanın tutuğu bir oruçla siz ne kadar yüzleştiniz? Belediyeleriniz milyonlarca dolar harcayıp çok güzel ve görkemli ramazan etkinlikleri yaptı. Bu mutluluk verici ve beni de mutlu eden bir süreçti. Ama siz kendi bölgenizde vergileri alırken insanları ayrıştırmıyorsunuz. Ama hizmet vermeye gelince ayrıştırıyorsunuz. Yarın (Cumartesi) muharrem orucu başlayacak göreceğiz bakalım; hangi partiden olursa olsun; O büyükşehir belediyeleri ne yapacak?

İNSANİ TAVIR: Ne diyorlar; “CHP Dersim ile yüzleşsin”. Peki siz Maraş katliamı ile yüzleştiniz mi? Sivas katliamıyla yüzleştiniz mi? Meclis’te kimlerle yan yana oturuyorsunuz? Sivas’ta 7 yaşındaki Koray’ı yakan katillerin avukatı, bugün sizin bakanınız değil mi? Onunla yanyana otururken mutluluk duyuyor musunuz? Sivas katliamıyla ne kadar yüzleştiniz? Polonya’da Sivas katillerinden birisi yakalandı. “Getirin bu katili” diyoruz, yapmıyorlar. Katil elini kolunu sallayarak gitti. 6 tane daha var bu katillerden Avrupa da; o katiller ile ilgili olarak da çalışmalar yapıyoruz. Ama biliyoruz ki bu iktidar onları da getirmeyecek. Sivas katliamıyla yüzleşmeniz nasıl oldu? Katliamın yapıldığı oteli bilim ve kültür merkezi yaptınız. Siz hiç dünyada önünde polis bekleyen, yılın belli dönemlerinde polis barikatı kurulan bilim ve kültür merkezi gördünüz mü? Dünya ticaret merkezini yok eden teröristler ile orada ölen vatandaşların isimlerinin yan yana yazıldığını gördünüz mü? Bunu değiştirin arkadaş diyoruz. Değiştirmiyorlar. İnsani bir tavır deniyor buna. Bunun neresi insani bir tavır anlayamıyorum. İnsanları yaktı bu katiller. Ayrımcılık bu iktidarın en iyi yaptığı icraat.

İNSANLARI İTTİN: Soralım kendilerine; kaç Alevi müsteşar, Vali, Emniyet müdürü ya da genel müdürün var? Sen bu insanları devletin dışına ittin. Yani zamane Yavuz Sultan Selim’i diyebiliriz sana. Dün dağ başlarında yaşamaya mahkum edilmiştik. Bugün şehrin varoşlarına, işsizliğe ve açlığa mahkum ediliyoruz. Cemevlerimiz yıkılıyor, taşlanıyor siz hala yüzleşmekten bahsediyorsunuz. Yakında utanmasanız; “Kerbela’yı da CHP yaptı” deyip, “aslında Yezit’de CHP’liydi” derseniz hiçbirimiz şaşırmayız. İstediğimiz tek şey acılarımıza saygı duyulması ve eşit vatandaşlık hakkıdır.

Haberin Devamı