Gazete Vatan Logo
Magazin 'Karı-koca tiyatrocular bitirdi'

'Karı-koca tiyatrocular bitirdi'

Usta oyuncu Erol Günaydın, 74 yıllık yaşamını anlattığı kitabında tiyatro dünyasıyla ilgili ilginç iddialara yer vererek yeni bir polemik yarattı

Tiyatrocu Erol Günaydın, 74 yıllık yaşamını Emine Algan’ın kaleme aldığı ’İki Kalas Bir Heves’ adlı kitapta anlattı. Günaydın, kitapta tiyatro yaşamını, aşklarını, hayat arkadaşı Güneş Hanım ve kızlarıyla verdiği hayat mücadelesini, tiyatro camiasında yaşanan çarpık ilişkileri ortaya koydu. Ancak en ilgi çeken konu ise usta sanatçının, tiyatrocular hakkında söyledikleri. Özellikle “Karı-koca tiyatroları, tiyatronun sonunu getirdi” sözleri uzun süre tartışılacağa benziyor. Günaydın eski tiyatroların ayakta kalamamasıyla ilgili şu çarpıcı iddialarda bulundu: “Her tiyatroya giren zampara kesiliyor. Ben böyle şeyler bilmem. Çünkü biliyorum ki tiyatrodan biriyle flört etsem muhakkak başıma bir iş gelir. Hep karı-koca tiyatroları kurdular, yanlarına ucuza çalıştırabilecekleri adamları aldılar.

Dormen örneği

Ne oldu o tiyatrolar? Hepsi birer birer bu yüzden kapandı gitti. Dormen’in içinde de olurdu böyle şeyler. Dormen müdahale edemezdi ki, ‘Siz niye böyle yapıyorsunuz? Sen onunla sevişme!’ diye. Herkes sevişiyor birbiriyle yakınlaşıyor. Karı- koca aldıkları maaşla daha iyi geçineceklerini düşünüyorlardı. Tabii aslan payını da kendileri alıyordu. Yanlarındaki adama 3 lira veriyor, kendileri 13 lira alıyor. Bu yüzden çok tiyatrolar söndü. İstanbul’da tiyatronun bitmesi tiyatrocuların yüzündendir. Bunu kimse söylemiyor. Herkes birbirini kolluyor ama bence doğrusu budur.”

Karı-koca tiyatrocular ne dedi?

Saçma bir düşünce

Bu özel tiyatrolara atılan utanç verici bir lekedir. Ne yani izleyici oyuna bakmadan önce aile tiyatrosu olup olmadığına mı bakıyor? Erol bence resmen saçmalamış.

Nejat Uygur

Her meslekte olabilir

Erol Abi’nin bu konudaki görüşlerine katılmıyorum. İşte karı-koca işbirliği her meslek grubunda olabilir. İnsanları bu şekilde suçlamayı kesinlikle kabul edemiyorum.

Oya Başar

Sorun ekonomik

Bizim Gönül’le birlikte kurduğumuz tiyatro 46 yaşındadır ve rüştünü ispat etmiştir. Tiyatro bence ekonomik sorunlar nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Gazanfer Özcan

Öyle şeyler eskidendi

Ferhan Şensoy’la tiyatro yaparken ne dizi, ne film hiç bir şey kabul etmedim. Erol Abi’nin söyledikleri doğrudur ama o daha ziyade eski dönemlerden bahsediyor.

Derya Baykal

Haberin Devamı