Gazete Vatan Logo

‘Kardeşimizin kanını satmayız’

Bağdat Caddesi’nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle aranan Murathan Öztürk’ün ailesi Kaya ailesine kan parası teklif etti. Aile teklifi reddettikleri için tehdit edildiklerini söyledi

‘Kardeşimizin kanını satmayız’

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz Cumartesi günü yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı ezip kaçan lüks aracı kullanan hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk (19) aradan geçen 9 güne rağmen yakalanmadı. Aile bu durumu eleştirirken önemli bir gelişme yaşandı. İddiaya göre Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle aranan Murathan Öztürk’ün Çınaraltı Bar’ın işletmecisi olan babası Mustafa Öztürk’, çiçekçi Mehmet’in kardeşi Cengiz Kaya’yı arayarak kan parası teklif etti. Ancak Cengiz, “Dünyayı verseler kardeşimizin kanını satmayız” diyerek teklifi reddetti.

‘Tehdit ettiler’

VATAN’a konuşan Cengiz, kan parasını kabul etmedikleri için ailelerine yönelik tehditlerin başladığını söyledi. Cengiz, “Teklifi reddedince ‘Aranan zanlının kız kardeşi sosyal medyadan 13 yaşındaki kız kardeşimize ulaşıp ‘Murathan, Mehmet’i altına aldı. Sonrakinde de seni altına alır’ diye tehdit etti. Pazartesi suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Test yapılmayacak...

Kaya ailesinin avukatı İlknur Tunç da, “Kaçan sürücü teslim olsa bile alkol ve uyuşturucu testi yapılmayacak. Kendisini de başka bir araç sıkıştırdı, direksiyon hakimiyetini kaybettim diye savunacak. Bu da cezasının düşmesine neden olacak. Bir an önce bulunmasını ve yargılanmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kabul edilirse ceza düşer

Hukukçulara göre, kan parası ceza davasının açılmasını etkilemiyor. Ancak kan parası alan aile şikayetçi olmayınca sanığın cezasında 1/2 ile 1/6 arasında indirime gidilebiliyor.

Tedavi görüyormuş

Oğlunun kaza nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu savunan baba Mustafa Öztürk, yaptığı açıklamada, “Mehmet’e ölümden önce sahip çıkmayanlar ölümünden sonra sahip çıkıyor. Şu anda oğlum özel bir hastanede tedavi görmekte. Tedavi bitince teslim edeceğim” diye konuştu.

İş bulamadığı için...

Kadıköy Bağdat Caddesi, Şaşkınbakkal’da 11 Temmuz’da 19 yaşındaki Murathan Öztürk’ün kullandığı araba, direksiyon hakimiyetini kaybetmiş ve yol kenarındaki çiçek tezgahında bulunan Mehmet Emin Kaya’ya (34) çarpmıştı. Kaya ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü Öztürk ise kaçmıştı. Kaya, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuydu. Ancak iş bulamadığı için çiçek satıyordu.

Haberin Devamı