Gazete Vatan Logo

"Kaptanın yaptığı bir cinayet"

Güney Kore’de geçen Çarşamba günü yaşanan feribot faciasında ölenlerin sayısı 64’e yükseldi. Devlet Başkanı Park Geun-hye kazayla ilgili sert bir açıklama yaptı. Kaptan için “yaptığı cinayete eşdeğerdir” dedi ve durumun akla mantığa sığmadığını söyledi. Ayrıca feribotun ikinci ve üçüncü kaptanları ile makinisti de gözaltına alındı.

"Kaptanın yaptığı bir cinayet"

Güney Kore'nin güney batı kıyısı açıklarında meydana gelen feribot kazasında yaşamını yitirdiği kesinleşenlerin sayısı 64 oldu. Feribotun enkazına sıkıştığı sanılan 240 kişiye ulaşmak için çalışmalar devam ediyor.



Dalgıçlar, geminin zifiri karanlık içinde bir labirenti andırdığını belirterek, ulaştıkları cesetleri çıkarmanın görüş mesafesi ve akıntı nedeniyle son derece güç olduğunu, üstelik kendilerinin de içerde kaybolup gemiden çıkamama tehlikesi altında bulunduğunu ifade ediyor.

DEVLET BAŞKANI SERT KONUŞTU

Öte yandan, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, yolcuları geride bırakıp gemiden ayrılan kaptanı ağır ifadelerle suçlayarak, 'Yaptığı cinayete eşdeğer' dedi.

Kaptan ve mürettabatın "affedilmesi mümkün olmayan, cinayetvari eylemlerde" bulunduklarını söyleyen Park Geun-hye, Kaptanın ve mürettebatın yolculara oldukları yerde kalmalarını söylediklerini ancak kendilerinin insanları ölüme terk ederek gemiden ilk kaçanlar olduklarını Bunun ne yasal olarak ne de etik olarak akla hayale sığmadığını belirtti.

Tahliye emri vermediği için yüzlerce yolcuyu gemi içinde sıkıştıran gemi kaptanı, taksirle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet dahil olmak üzere 5 ayrı suçtan hakkında çıkarılan tutuklama emrine müteakip cumartesi günü hapse konulmuştu.

ACI BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Okul gezisindeki 335 öğrencinin bulunduğu geminin batmasıyla, çoğunluğu tek evlatlarını yitiren aileler ise kıyıda gece gündüz tarifsiz bir acıyla sevdiklerinin cansız bedenlerini bekliyor.

Aileler, kazanın meydana geliş şekliyle kaza sonrasındaki tahliye ve kurtarma çabalarında sonu fiyaskoya varan girişimlere öfkeyle isyan ediyor. Kamuoyunda ise yas havası var. Ülkede bütün eğlence faaliyetleri askıya alınmış durumda.

Haberin Devamı