Gazete Vatan Logo

‘Kaldırmazsanız namertsiniz’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun “Bütün dokunulmazlık dosyalarını getiriyoruz” dediğini ancak kendi dokunulmazlığının kaldırılmadığını anlattı “Çünkü abisi izin vermiyor” dedi

‘Kaldırmazsanız namertsiniz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisin grup toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu özetle şöyle konuştu: “Meclis’te bir dokunulmazlık olayı, kavgalardır, dövüşlerdir gidiyor. Bu iktidar partisi asla samimi, doğru bir parti değil. Sizin bütün inancalarınızı sömüren ve siyasetine ortak eden bir partidir. Diyorlar ki “Bütün dokunulmazlık dosyalarını getiriyoruz” Ama Davutoğlu onun dokunulmazlığı devam edecek. Benim kalkacak. Kaldırmazsanız namertsiniz diyorum. Davutoğlu ben korkuyorum diyor. Dokunulmazlığım devam etsin diyor. Be etkisiz elaman hodri meydan diyen sensin. Niye kaldırmıyorsun. Çık adam gibi benim verilemeyecek hesabım yok. Benim de dokunulmazlığım kaldırılsın diyemiyor. Çünkü abisi izin vermiyor. Bakanların da dokunulmazlığı kalkmıyor. E onlar malı götürüyor. Parti ile ortak. Eski bakanlar hani vardı ya Egemen Bağış; Allah’ın kitabı ile dalga geçen onların yanında şu anda. Muammer Güler, Zafer Çağlayan, bunların da dokunulmazlığı kalkmıyor. Hırsız hırsızı korur düzgün adamı korumaz ki. Şimdi Davutoğlu’na seslenmiyorum; namuslu bir adamsan, altını çiziyorum. Yolsuzluklardan şikayet ediyorsa bunların gel dokunulmazlığını kaldıralım.”

Haberin Devamı

‘Şeriat gelse...’

“Bunların bir abisi var. ‘Laiklik kaldırılsın, şeriat gelmeli’ diye. Şeriat gelmediği için bunlar aslında çok memnunlar. Çünkü şeriat gelse kolu kesik bir AKP ordusu ile karşılaşacağız. Anayasa değişikliği olmadan bir kişinin dokunulmazlığını kaldırıyorsun. Çünkü onlar da bunu çıkmasını istemiyor milleti kandırıyorlar. Sen getirsene Efkan Ala’yı, ‘Ak Parti PKK ile doğrudan görüşüyor’ diyen senin İçişleri Bakanın değil mi, getir dosyasını kaldır, gönder mahkemeye yüreğin varsa. Ama kaldıramıyor.”

Diyarbakır sitemi

“Diyarbakır’a fabrika değil, modern bir hapishane sözü verildi. Ben Diyarbakırlılara sitem etmeyeceğim de kim edecek? Sana fabrika değil hapishane yapacağım diyor. O da gidiyor oyunu veriyor. Tamam bize hapishane lazım diyor. Bu iktidar terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir iktidardır.”

Haberin Devamı

‘Batılı niye gelelim diyor’

“Turistler gelmiyor. Patlayan bombalar nedeniyle deniyor. Bomba niye patlıyor? Sen yönetmiyor musun? Yakalasana. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlardır. Bunun hesabını soracağız. Türkiye’nin imajı bozuldu. Türkiye uygar devlet olmaktan çıktı. Batılı bizim vatandaşlarımız dahil Türkiye’ye niye gidelim diyorlar, gelmiyorlar.”