Gazete Vatan Logo

‘Kaddafi’nin yeri tespit edildi’

Kaddafi’nin yerinin isyancı güçler tarafından tespit edildiği öne sürüldü

El Cezire televizyonu, Libya’da 15 gündür kayıp olan Muammer Kaddafi’nin yerinin isyancı güçler tarafından tespit edildiğini öne sürdü

Libya’nın kaçak lideri Muammer Kaddafi’nin yerinin Libya Ulusal Geçiş Konseyi güçleri tarafından tespit edildiği öne sürüldü. Katar’dan yayın yapan El Cezire televizyonu, bu iddiayı Konsey’in Trablus’un güvenliğinden sorumlu olarak atadığı askeri lider Abdülhekim Belhac’a dayandırdı. Kanal, Kaddafi’nin yerine ilişkin bir ifade kullanmadı. Ancak haberini Belhac’a dayandırması Kaddafi’nin Trablus’ta olabileceği yorumlarına neden oldu. Öte yandan muhalif güçlerin, teslim olması için Beni Velid kentine verdiği süre dün sabah sona ererken, kentteki Kaddafi yanlısı güçlerin teslim olması ve Ulusal Geçiş Konseyine bağlı güçlerin kente girmesi için başlayan görüşmelerin devam ettiği bildirildi. Muammer Kaddafi’nin birçok yakınının burada bulunduğu, ancak kendisinin bulunmadığı, oğlu Seyfülislam’ın kentten kaçtığı, Saadi Kaddafi, rejimin sözcüsü Musa İbrahim ile güvenlik tugayı lideri Mansur Dau’nun kentte bulunduğu açıklanmıştı.

Hesabı ödemeden kaçtı

Kaddafi’nin oğlu Sadi Kaddafi, eşi, çocukları ve adamlarıyla birlikte kaldığı, kedileri için oda tuttuğu Trablus’taki lüks otelin konaklama ücretini ödemeden terk ettiği belirtildi. Otelin dördüncü katını kapatan Sadi, uzun süre işlerini buradan idare etti. Sadi, 21 Ağustos’a kadar Trablus’taki bu otelde kaldı. Kaddafi ve beraberindekiler, muhaliflerin, şehre girdiği ve çatışmaların şiddetlendiği 21 Ağustos günü, tüm eşlarını bırakarak, herhangi bir ödeme yapmadan gizlice otelden ayrıldı. Otel görevlileri terk edilen odalarda Sadi’ye ait kilitli bir kasa, çok sayıda kitap, masaj masası, ultrason cihazı ve oyuncaklar buldu.

Haberin Devamı