Gazete Vatan Logo

‘Kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar’

Rize’de halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması “FETÖ gelecek, hesap verecek” sloganlarıyla kesilince “Nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacak” dedi.

‘Kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar’

Törende vatandaşlara seslenen ve sözlerine Rize gibi bir memlekete sahip olmaktan duyduğu iftiharı dile getirerek başlayan Erdoğan, Belediye Başkanlığı, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde milletle birlikte çok badireler atlattıklarını belirterek, “Hiçbirini unutmadık. İçeride ve dışarıda birileri bizim önümüze engel çıkarmaya çalıştıkça, milletimiz desteği ile bizi daha da güçlendirdi. Milletimize layık olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz, eserler ortaya koyuyoruz, proje üretiyoruz ve koşturuyoruz. Bugünde Rize’de 200 milyon liralık eserlerin açılışını yapıyoruz” dedi.

‘Nereye kaçarlarsa...’

Konuşması, ‘FETÖ gelecek hesap verecek’ sloganları ile kesilen Erdoğan, FETÖ örgütünün inlerine girmeye devam ettiklerini belirterek, “Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Kovalıyor muyuz, kaçıyorlar mı? Nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacak” ifadelerini kullandı. Milletin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Menderes, Zorlu ve Polatkan’ın idamındaki gibi davranmadığını ifade eden Erdoğan söyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Korkaklık şanındandır’

“Şimdi bu millet, ‘kusura bakmayın’ dedi. Millet, ‘Ey FETÖ, Penslivanya’dan sen burayı bu şekilde yönetemeyeceksin’ dedi. Korkaklık senin şanındandır. Eğer sende zerre kadar yiğitlik varsa dön gel ülkene. Gidip te ABD’ye sığınma. Gel buraya o zaman. Gel burada yargılan. Gelemez. Niye? Korkakların şanı kaçmaktır. Korkaklar zafer takı dikemez, onu yiğitler diker. Zafer anıtlarını Allah’ın izni ile bu millet dikti, dikiyor. Biz de bir zafer anıtını 15 Temmuz şehitler köprüsünün çıkışına dikeceğiz. Oraya şehitlerin isimlerini yazacağız. Bir tane de Ankara’ya dikeceğiz. Unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’u onun için şehitlerimize anma günü ilan ettik. Çünkü bu bizim ikinci kurtuluş mücadelemizdir. FETÖ’nün ülkemizde her hangi bir legal yolu ve imkanı istismar etmesine asla izin vermeyeceğiz. FETÖ, PKK ve DAEŞ, DHKP-C gibi bir terör örgütüdür. Kendini bu örgütün mensubu olarak gören herkeste terör örgütün sıfatını kabul ediyor demektir.”

Haberin Devamı

‘Olsan ne yazar olmasan ne yazar’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yenikapı buluşması için davet ettiğimiz Kılıçdaroğlu önce hayır dedi. Sonra ne oldu, ne bitti, son günden bir gün önceydi, oradan da olumlu cevap geldi. Peki ne oldu? Önce memnun olduklarını söylediler. Son zamanda baktık ki, ‘Biz böyle bir Yenikapı ruhundan yana değiliz’ diyorlar. Olsan ne yazar olmasan ne yazar? Senin olup olmaman bir şeyi değiştirmez. Oradaki 5 milyon ne diyor bizim için o önemli. Aynı anda tüm Türkiye’de bir o kadar, yaptı ekranlarda 10 milyon. Bizim için o önemli” dedi.