Gazete Vatan Logo

‘Ispartakule 3’ kiracıya destek olmak için 9 ayda tamamlanacak

3’üncü projesini satışa çıkardı

Avrupa Konutları markasıyla projeler geliştiren Artaş İnşaat, Bahçeşehir Ispartakule’deki 3’üncü projesini satışa çıkardı. 644 konut ve 12 ticari üniteden oluşan ‘Ispartakule 3’ projesinin alıcılar için en büyük avantajı, tüm projenin bu yılın Ekim ayında tamamlanacak olması. Fiyatların 147 bin liradan başladığı proje ile böylece kiracıların borç yükünün azaltılması planlanıyor.

Avrupa Konutları markasıyla 7 bin konutluk 9 projeyi tamamlayan Artaş İnşaat, bu yıl 2 milyar TL ciro hedefiyle başlatmayı planladığı 4 yeni projeden ilki olan ‘Ispartakule 3’ü satışa çıkardı. Toplam 40 bin 476 metrekare alan üzerine inşa edilen ve 644 konut ile 12 ticari üniteden oluşan Ispartakule 3 ile şirketin bölgedeki üç projede inşa ettiği konut sayısı 1.360’a yükseliyor. Projelerini sözleşme tarihinden önce teslim etmesiyle tanınan Artaş İnşaat’ın bu projeyi Ekim 2012’de, yani 9 ayda tamamlayacak olması ise, Ispartakule 3’ün konut alıcıları açısından en avantajlı yönünü oluşturuyor.

Öncelikli olarak kirada oturan vatandaşlara konut satmayı hedeflediklerini belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, erken teslimle onların banka borcunu azaltmayı istediklerini kaydetti. Projenin ilk etabındaki 322 konutu satışa çıkardıklarını, bunlardan 200’ünün satış sözleşmelerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Çetinsaya, “TOKİ ile birlikte Halkalı bölgesinde inşa ettiğimiz konutlarla, bölgenin değer kazanmasında çok etkin bir rol oynadık. Ispartakule’de tamamladığımız 2 proje ile bu bölgenin de cazibe merkezi olmasında pay sahibi olduk. Ispartakule’deki üçüncü projemizle de, bölgeye ve yatırımcılarımıza değer katmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Projedeki daire tiplerinin 1+1’den 4+1’e değiştiğini söyleyen Çetinsaya, “Projede 72-73 metrekare 1+1’ler 147 bin ile 164 bin lira, 78-81 metrekare 1+1’ler 165 bin ile 182 bin, 115-120 metrekare 2+1’ler 244 bin ile 279 bin lira, 145-146 metrekare 3+1’ler 302 bin ile 356 bin lira, 153 metrekare 3+1’ler 318 bin ile 364 bin lira, 171 metrekare 4+1’ler ise 349 bin ile 411 bin lira arasında satılıyor” dedi.

Bölgede konut sayısı 10 bine ulaşıyor

4 yıldan beri gelişen ve 3 milyon metrekarelik bir alana ulaşan Ispartakule bölgesinin 10 bin konutu barındırması öngörülüyor. Bölge, planlanmış, altyapısı tamamlanmış olmasıyla yeni projeler geliştirmek için de avantajlı. Bahçeşehir’in tek girişi varken bugün 3 girişinin olması da, bölgeyi ulaşılabilir kılıyor.

Ispartakule’de göl ve deniz manzarası ile fark yaratıyor

Hem göl hem deniz manzarasına sahip olan Ispartakule 3, yatay ve dikey mimarisi ve Ispartakule’nin en iyi manzaralı projesi olmasıyla dikkat çekiyor. TEM Otoyolu’nun yanı başında inşa edilen Ispartakule 3’te hipermarket, yapı market ve tekno market gibi ticari ünitelerin yanı sıra, yüzde 83 yeşil alan, bir açık bir kapalı yüzme havuzu, kapalı ve açık otopark, fitness center, sauna, buhar odası, çocuk oyun alanları, gölet, yürüyüş yolları ve çok amaçlı spor sahası yer alıyor.

Evden tapu kayıtlarını gösterecek tüzük iş yükünü de azaltacak

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası İkinci Başkanı Nizameddin Aşa, insanların evinin sicilini tapu dairesine gelmeden internetten görmesini sağlayacak yeni tapu tüzüğüyle ilgili olarak, “Zamandan kazanmak açısından da, tapu kayıtlarının incelenmesi açısından da bizim için mükemmel bir olay. Tapunun üstünde bazen şerhler veya ipotek gibi kısıtlayıcı konular olabiliyor. Bunu normal tapu senedinde göremiyorsunuz ancak tapu kaydına gittiğiniz zaman bunu görebiliyorsunuz. Orada da insanlar bazen sıkıntı yaşayabiliyor. Bunu görmek açısından bu tüzük çok önemli” değerlendirmesini yaptı.

Tapu Sicili Tüzüğü’nde yapılacak değişikliklerle vatandaşlara taşınmazları için T.C. taşınmaz numarası verileceğini ifade eden İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil ise, “Böylece vatandaşlarımızın T.C. kimlik numarası yanında, T.C. taşınmaz numarası da olacak. T.C. taşınmaz numarası ile vatandaşlar gayrimenkullerine ilişkin bilgileri, tapu kayıt çıktılarını artık tapu müdürlüklerine gelmeden evlerinden alabilecek. Vatandaş T.C. taşınmaz numarası ile evinden bilgisayara girerek, internet üzerinden taşınmaz üzerindeki güncel tüm hak ve kısıtlamaları görebilecek. Gördüğü kaydın çıktısını belge olarak alabilecek” diye konuştu. Yeşil, vatandaşların bulundukları yerdeki tapu dairelerinde de işlem yapabileceklerini, yurtdışında ise Türkiye’ye gelmeye gerek kalmadan, Türk konsolosluklarınca tapu işlemleri yapabilmesi imkanı getirildiğini, iş yükünü de azaltacağını vurguladı.

Haberin Devamı