Gazete Vatan Logo

‘IŞİD, kadınları satmak için kaçırıyor’

Radikal selefi örgüt IŞİD’in Irak’ta Ezidi Kürtlerin anavatanı Sincar’a saldırmasının ardından yurtlarını terk eden bazı savaş mağdurları da Şanlıurfa’ya sığındı.

Viranşehir ilçesindeki Ezidi köylerine canlarını zor atan kadın, çocuk ve yaşlı birçok mağdur, yaptığı açıklamalarda “Ölenlerimizden geçtik. Bir mal gibi satılmak üzere kaçırılan kadınlarımızın kurtarılmasını istiyoruz. Herkes bu zulüm karşısında birleşip namusumuzu IŞİD’in elinden kurtarsın.” şeklinde konuştu. Irak İnsan Hakları Bakanlığı Sözcüsü Kamil Amin de dün IŞİD’in elinde yüzlerce Ezidi kadın olduğunu doğruladı. Amin, IŞİD’in Sincar bölgesine yaptığı saldırıların ardından kaçırdığı kadınları Musul’daki bazı okullarda alıkoyduğunu söyledi.

Burç köyüne sığınan Sincarlı Besine Cırdı, gözü yaşlı bir şekilde, “Ezidiler dağa sığındı. Maruz kalmadıkları hiçbir şey kalmadı. Şerefimizi, namusumuzu aldılar. Ezidilerin bu sesine kulak verin ve bir an önce IŞİD’in elinden kurtarın. Erkeklerimizi öldürdüler, kadınları kaçırdılar.” dedi. Örgüte karşı koymak için gelen Kürt peşmerge güçlerinin de silahlarını ellerinden alarak savaşmalarına izin vermediğini savundu. IŞİD’den kaçarak dağlara sığınan 50 bin kadar Ezidi’nin bir kısmının önceki gün kurtarıldığı duyurulmuştu. Sincar Dağı’nda kalan Ezidi ve Türkmenlere ise Irak Hava Kuvvetleri’ne bağlı askerî helikopterler, havadan erzak yardımında bulundu.

Haberin Devamı