Gazete Vatan Logo

‘IŞİD’e katılmak hataydı’

CNN televizyonunun eski İstanbul muhabiri Ivan Watson, Suriye’nin Cezire Kantonu’nda Kürtlerin esir aldığı IŞİD militanlarıyla konuştu. Watson, esirlerin ‘pişman’ göründüklerini ve IŞİD’e katılmayı ‘hata’ olarak kabul ettiklerini belirtti.

Watson’un görüştüğü Süleyman adlı IŞİD üyesi, ailesinin güvenliğinden korktuğu için örgüte katıldığını öne sürdü. Kürt üslerinden birisine bombalı araç saldırısı düzenlemesi karşılığında 3 bin 600 dolar aldığını kaydeden Süleyman, IŞİD militanlarının İslam adına savaştıklarını söylediklerini, ama gerçekte bunun yalan olduğunu ifade etti.

Uyuşturucu haplar

19 yaşındaki Kerim adlı IŞİD’çi ise, 1 yıldan uzun süre örgüt saflarında savaştığını, bunun karşılığında da 2 bin dolar aldığını söyledi.

‘Kafanı keserdik’

Örgüt üyelerine çatışmaya girmeden önce uyuşturucu haplar verildiğini vurgulayan Kerim, IŞİD’in ele geçirdiği bir yerde ‘dinsiz’ gördüğü herkesi kafasını kestiğini, buna yüzünü peçeyle kapatmayan kadınların da dahil olduğunu ekledi.

Watson’un görüştüğü Cabir adlı IŞİD’çi ise, ABD’li gazetecinin “IŞİD’le devriye gezerken beni bulsaydın ne yapardın?” şeklindeki sorusuna, “Kaderin ölüm olurdu. Kesinlikle işkence görürdün, kafan, ellerin kesilirdi, başına kurşun sıkmazlardı” diye cevap verdi.

Haberin Devamı