Gazete Vatan Logo

‘İptal yok ama son dakikacılar ürkebilir’

Güngören’de meydana gelen patlamaların dış basında geniş yer bulması turizmcileri heyecanlandırdı. Sektör, şu ana kadar herhangi bir rezervasyon iptali olmamasına rağmen ’son dakikacı’ turistlerin iptallerinden korkuyor

Güngören’de meydana gelen patlamaların uluslararası basında yer alması, turizm sektörünün yüreğini ağzına getirdi. Şimdilik herhangi bir ülkeden rezervasyon iptali yaşanmazken turizmciler, özellikle son dakika turistlerinin durumdan etkilenmesinden endişeli. Yurtdışından ’merak telefon’ları aldıklarını ancak hiçbir iptal gelmediğini vurgulayan turizmciler, uluslararası basında bu işin yayılması halinde özellikle son dakika rezervasyonlarında iptal olabileceğini belirtti.

Bu arada Almanya Dışişleri Bakanlığı da Türkiye’ye seyahat edeceklere yönelik güvenlik uyarısında bulundu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve valilikle önümüzdeki günlerde olayın yurtdışında Türkiye için olumsuz bir durum yaratmaması için toplantı yaptı.

Global bir sorun

Bu tür olaylar sonrası eskisi gibi iptaller olmamasını yabancıların duruma alışmasına bağlayan TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Otellerde herhangi bir otel iptali yaşanmadı. Ancak Fransa’dan durumu öğrenmek için arayanlar oldu. Yabancılar artık terör global bir sorun olduğu için durumu kanıksadı. Kendi ülkelerinde de böyle bir sorun olabileceğini biliyor. Ama yine de elem verici bu olayın turizmimize negatif etkisi olacağı da görülüyor” dedi.

TÜRSAB Genel Sekreteri Günnür Özalp ise şu anda olayın dış basında yansımalarının korkutucu olmadığını ancak, içerde ’kanlı görüntüler’in yayınlanmasının uzun sürmesi halinde durumun olumsuzluk yaratabileceğini ifade etti. Özalp, “Son dakika rezervasyonlarında sorun olabilir” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı