Gazete Vatan Logo

‘İnsanlık suçunu engelliyoruz’

Vali Kıraç son operasyonlar hakkında konuştu

Diyarbakır Valisi Kıraç ‘Son dönemdeki operasyonlarda imha edilen hint kenevirlerinin piyasa değeri 400 milyon lira civarında’ dedi.

Diyarbakır Lice, Hazro ve Kocaköy’de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında milyonlarca kök hint keneviri imha edildi. Operasyonların detaylarını VATAN’a değerlendiren Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, şu bilgileri verdi: “Belirli bir koordinasyon içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda başarılı bir ekip işi çıkarıldı. Bu zamanlar hint keneviri için hasat dönemine denk geliyor. Genelde kuzey bölgelerde

( Hazro, Lice, Kocabey) ekim çok miktarda yapılmış. Her şey açık, gizli yapılan bir şey yok. Birimlerimizin yapmış olduğu istihbarat çalışmaları sonucu havadan karadan bölgeyi taradık ve ihbar mekanizması gibi bir ay içinde bu bölgelere üç operasyon gerçekleştirdik. İlkinde yaklaşık 2 milyon kök hint keneviri, ikinci operasyonda 3 milyonun üzerinde, son operasyonda da 6 milyon 140 bin hint kökü ele geçirildi. Ele geçirilen hint kökleri yakılarak imha edildi. Bu operasyonlarda ele geçirilen hint kenevirinin piyasa tutarı 400 milyon civarında bir paraya denk geliyor.”

‘Halk bizi destekliyor’

Uyuşturucu tacirlerinin insanlık suçu işlediğini belirten Vali Kıraç, şöyle devam etti: “İnsanları zehirleyerek para kazanılmaya çalışılıyor. İnsanlık suçunu engelleme noktasında neler yapabiliriz onun gayreti içerisindeyiz. Zehirlenen bizim gençlerimiz, çocuklarımız. Halkın büyük çoğunluğu bu durumdan rahatsız. Onlara da uyuşturucuyla mücadele edilmesini istiyor. Çözüm süreciyle birlikte güvenlik güçlerimiz asli görevlerini yapmaya başladı. Bu tür olaylara daha fazla zaman ayırıyorlar.”

Haberin Devamı