Gazete Vatan Logo

‘İleri git, geri git ez kafirleri ez!’

Adalet Yürüyüşü’ne minibüsle saldırı planladığı iddiasıyla dün Kocaeli’de yakalanan DEAŞ militanının Suriye’deki bir emirden aldığı bu talimat üzerine harekete geçtiği öğrenildi.

‘İleri git, geri git ez kafirleri ez!’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşe katılanlara saldırı planladıkları iddiasıyla Kayseri ve Kocaeli’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ’ın 6 mensubunun emniyetteki sorguları sürüyor. Kiraladığı minibüsle kortejleri ezmek üzereyken Kocaeli’de kalabalığa 400 metre kala kıskıvrak yakalanan ‘Ebu Hüseyin’ kod adlı 26 yaşındaki Oğuzhan Korkmaz’ın daha önce ‘terör örgütü DEAŞ propagandası yapmak’ suçundan gözaltına alındığı ve sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

‘Seni huriler bekliyor’

Kocaeli’den dün sabah Kayseri’ye getirilen Korkmaz’nın, Suriye’deki DEAŞ yöneticisinden aldığı “İleri git, geri git. Ez kafirleri. Seni cennette melekler ve huriler bekliyor” mesajı üzerine CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ndeki korteje saldırıyı planladığı ileri sürüldü. Terörist, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya alındı. Sorguya bizzat Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular da girdi.

Haberin Devamı

Hedef saptıracaklardı

Kocaeli’nde yapılan operasyonda Oğuzhan Korkmaz’ın kullandığı minibüste ele geçirilen Ak Parti flama, şapka ve diğer materyalleri ise Kayseri’de gözaltına alınan aralarında eşi Ayla Korkmaz’ın da bulunduğu 5 kişi tarafından sağlandığı, bunların Ak Parti’nin Kayseri’deki seçim çalışmaları ve mitinglerinden elde edilerek, hedef saptırma ve provokasyon amaçlı konulduğu öne sürüldü.