Gazete Vatan Logo

‘İki görgü tanığını ortadan kaldırdılar’ iddiası!

Pendik’te evinde ölü olarak bulunan Atalay Karaca’nın katillerinin peşine düşen polis, cinayete tanıklık eden iki Türkmen kadının da öldürüldüğü üzerinde duruyor

‘İki görgü tanığını ortadan kaldırdılar’ iddiası!

İstanbul, Türkmenistan, Bartın üçgeninde meydana gelen olaylar dizisi 19 Şubat’ta Pendik’te oturan Atalay Karaca’nın cesedinin kızı tarafından evde bulunmasıyla ortaya çıktı. Bıçaklanarak öldürülen Karaca’nın cesedi kanepenin altına gizlenmiş bulundu. Karaca’nın evinde bir süredir Türkmenistan uyruklu iki kadının kaldığı belirlenince araştırmalar iki kadın üzerinde yoğunlaştı. Türkmenistan uyruklu Maya Yanybayeva’nın ailesinin, kızlarından 13 Şubat’tan beri haber alamadıkları için Türk Konsolosluğu’na kayıp başvurusunda bulundukları ortaya çıktı. Kadının telefon kayıtlarını inceleyen polis, olay günü genç kadının Karaca ve iki erkekle daha görüştüğünü tespit etti.

İkinci kadın

Evdeki ikinci kadının da Mahri Myrova olduğu belirlendi. İki erkek ve Türkmen kadınlar cinayet şüp hesiyle aranmaya başlandı. Olay günü eve gelen Yetkin D. ile Ferhat K. operasyonla gözaltına alındı. İki şüpheli, kadınları evden aldıklarını kabul ederken Atalay Karaca’nın öldürülmesiyle ilgilerinin olmadığını ileri sürdü. Kadınlarla daha önce de cinsel ilişki kurduklarını belirten iki şüpheli onları Bolu’da bıraktıklarını iddia etti. İki şüphelinin iddialarını da araştıran cinayet polisi, bazı çelişkiler olduğunu belirledi. Yapılan teknik incelemede Ferhat K. ve Yetkin D.’nin iki Türkmen kadınla birlikte Bartın’a gittikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

Telefonları aynı yerde kapandı!

Türkmen kadınların ikisinin de Bartın’da telefonlarının aynı noktada 4 saat sinyal verdikten sonra kapandığı belirlendi. Son olarak sinyal alınan ormanlık alanda iki kadının öldürüldüğü ihtimalini değerlendiren polis bölgede ceset araması yapmaya başladı. Kadınların da cinayete kurban gittiği üzerinde duran polis, olay günü kullanılan otomobilde yaptığı incelemede araç içinde ve bagajında kan izleri belirlendi. Kan örnekleri ile Türkmen kadınların ailelerinden alınan kan örnekleri karşılaştırılacak.