Gazete Vatan Logo

‘Hiçbir ülke kendini güvende hissedemez’

Cenevre’de APA toplantısına katılan TBMM Başkanı Yıldırım, terörün bütün ülkelerin öncelikli sorunu olması gerektiğini ifade etti, “İstanbul ne kadar güvenliyse Londra da o kadar güvenlidir” dedi

‘Hiçbir ülke kendini güvende hissedemez’

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İsviçre’nin Cenevre kentinde Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Koordinasyon Toplantısı’nda dönem başkanı sıfatıyla açılış konuşmasını yaptı.

“Türkiye olarak barış içinde, huzurlu ve mutlu bir dünya görmek için kendi çapımızda gayret ediyoruz” diyen Yıldırım, Türkiye’nin dış politikasının “girişimci ve insani” yaklaşıma dayandığını anlattı. Yıldırım, “insanı yaşat ki dünya yaşasın” anlayışıyla Türkiye’nin dış politikasının hedefinde insanın bulunduğunu her zaman ifade ettiklerini aktararak, şöyle konuştu:

Endişe yaygınlaşıyor

Güvenliği çok önemsiyoruz. Günümüzde maalesef hiçbir ülke ve kimse tam olarak kendini güvende hissedemez, göremez. İstanbul ne kadar güvenliyse Londra da o kadar güvenlidir. Kahire ne kadar güvenliyse Washington da o kadar güvenlidir. Dolayısıyla küresel terör sınır ve ülke tanımıyor. Gelecek endişesi insanlarda gittikçe çok yaygınlaşıyor. Mevcut gidişat devam ettiği takdirde yarının dünyasında yaşama şartlarının zorlaşacağına dair bir umutsuzluk var.

Haberin Devamı

Yıldırım, terör konusunda dünyada çifte standart bulunduğunu ve terörle mücadeleden asla taviz verilmemesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: Neye mal olursa olsun terör belasını insanlığın gündeminden düşürmemiz gerekiyor. Terörün ve teröristin etkisiz hale getirilmesi bütün ülkelerin öncelikli sorunu haline gelmek zorundadır. Çoğunlukla ‘İslami terörist’ diye terör tanımlarının yapıldığına şahit oluyoruz ama şunu herkes bilmeli ki terörün dini, etnik kökeni, inancı, mensubiyeti fark etmeksizin bütün teröristler insanlığın düşmanıdır.