Gazete Vatan Logo

'Hesabını vermesi lazım'

'Hesabını vermesi lazım'

Erdoğan Kılçdaroğlu’na yüklendi “1940’ların CHP’si, zulümde ve çirkinlikte bugünkü CHP’nin yanında masum kalıyor” dedi.

AK Parti’nin bu yasama yılındaki son grup toplantısı, miting havasında geçti. Başbakan’ın konuşması, izlemeye gelenlerin tezahüratları ile sık sık kesildi. Başbakan’ın konuşmasının hedefinde yine CHP vardı:

CHP BUDUR: CHP’nin gerçek yüzü ortaya çıttı. Üçüncü havalimanına ilişkin Danıştay’a bunun durdurulmasına yönelik müracaatta bulunacaklar. İşte CHP budur. CHP hiçbir zaman bu ülkede hizmetin adresi olmadı. Fakat biz attığımız adımları yere sağlam basarak atıyoruz. Allah’ın izniyle dünyanın sayılı havalimanlarından birisi olacak olan 3. İstanbul Havalimanı gerçekleşecek, bunu engellemeye onların gücü yetmeyecektir.

İBRETLE İZLEDİK: Siyasi tarihimizin en ahlaksız, en terbiye yoksunu, en sorumsuz açıklamalarını paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz bu olaylar sırasında Kabataş’ta bir kızımız, yanında bebeğiyle çok çirkin bir saldırıya maruz kalıyor, polise gidiyor, şikayette bulunuyor, ifade veriyor, olayı anlatıyor, raporlarıyla her şeyiyle.

ÇİRKİNLİK: Ancak CHP’nin Genel Başkanı, grup toplantısında çıkıyor ahlaktan maalesef uzak edep dışı, bunun bir yalan olduğunu söylüyor. İnanın 1940’ların, 1950’lilerin CHP’si, zulümde ve çirkinlikte bugünkü CHP’nin yanında artık masum kalıyor. Zira bugün CHP’nin başında bir işbirlikçi var, bugün CHP’nin başında cellatına yaranmak isteyen, cellatına yaranmak için zencilikten beyazlığa geçebilmek için her çirkinliği meşru ve mübah gören bir genel başkan var.

YÜZ KARASI: Kıyafeti, inancı siyasi tercihleri ne olursa olsun, yanında 6 aylık bebeğiyle dolaşan bir kadına yapılan bu insanlık dışı saldırıyı görmezden gelen, bunu hafife alan, bunu yalan olarak nitelendiren bir genel başkan CHP’nin de siyasetin de yüz karasıdır. CHP’nin kadın milletvekillerinden bir tepki beklerdim. Vicdani kurumamış olan herkesten, her örgütten bu alçakca saldırı karşısında insanca haysiyetli bir duruş tavır beklerdim.

Hesabını vermesi lazım

Gençliğe öğretemedik

Başbakan Erdoğan Gezi Parkı olaylarına değinirken “Biz bu gençliğe geleneklerine öğretemedik, geleneklerini kazandıramadık, burada hatamız var. Geleneğini bilmeyen genç geleceğini bulamaz. Bunu başarmamız lazım. Bu geleneklerimizi iyi kavramamız gerekiyor. Gelenekten geleceğe bir yürüyüşü hep birlikte başarmamız lazım. Biz milletin iradesine, değerlerine sahip çıkarak bugünlere geldik, o iradeye o değerlere uzanan ellerle hukuk dairesinde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Eroinci siyasetçiler

Başbakan Lice’deki olayların ardında uyuşturucu bulunduğunu söyledi: “Son dönemlerde eski parayla maddi değeri 100 trilyon lirayı aşan hint keneviri imha edildi. Bu işin içerisinde bunun yönetimini yapanlar ne yazık ki şu anda siyasetin içinde olanlarla da bağlantılı. Bunların hepsini ifşa edeceğiz. Hem ‘siyaset yapıyorum, demokrasi mücadelesi yapıyorum’ diyeceksin, öbür tarafta da kalkacaksın esrar, eroin, silah her türlü insan kaçırmaya varıncaya kadar bunları da yapacaksın.

Kalekol filan hikaye

“KALEKOL, karakol bunların hepsi hikaye” diyen Başbakan, süreç konusunda kararlılığını da vurguladı: “Biz bu sürece yüreğimizi, sadece elimizi, bedenimizi değil canımızı koyduk. Hiçbir sabotaj , hiçbir provokasyon bizi bu kutlu yolculuktan alıkoyamaz, bizi çözümden vazgeçiremez.”

Haberin Devamı