Gazete Vatan Logo

‘Hedef ben değil Türk milletidir’

NATO’daki hedef skandalıyla ilgili dün Bayburt’ta tepkisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet çevrelerinin açıklamalarının da olumlu olduğunu ifade ederek, “Artık çok net ortaya çıktı. Mesele şahıs meselesi değildir. Hedef Türkiye’dir, Türk milletidir” dedi

‘Hedef ben değil Türk milletidir’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün önce Bayburt ardından da Günüşhane’de AK Parti kongrelerine katıldı.

NATO tatbikatındaki ‘hedef skandalı’yla ilgili önecki gün ‘hata değil, alçaklık’ çıkışı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt’ta da şunları söyledi:

‘Yeni bir dönem’

Türkiye istikrarsızlıkların tarihe karıştığı yepyeni bir döneme girmiştir. 2019 yılında yapılacak seçimler Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinin en kritik dönüm noktasıdır. Biz değişim dedikçe adeta birilerinin uykusu kaçıyor. Tüm seçimleri kaybetmiş zat, AK Parti’ye dil uzatma hadsizliği gösteriyor. Şark kurnazı bu çevrelere diyoruz ki, siz dönüp önce kendinize bir bakın. Bunların ikiyüzlülüğüne daha fazla tahammül göstermeyeceğiz. Gazete köşelerini tutmuş, televizyon ekranlarını ipotek koymuş bir avuç millet düşmanının milletimizin ortak değerlerini sömürmesine sessiz kalmayacağız. FETÖ’nün söylemlerine borazanlık yaparlar, diğer taraftan da cumhuriyetimize sahip çıkmaktan bahseder.

‘Seçim yaklaştıkça...’

Haberin Devamı

Meydanı boş bırakmayacağız. Bu ruhu faşist, beslenme kaynağı komünist, söylemi popülist çevreye sesleniyorum. Demokrasi düşmanlığı, ezan bayrak düşmanlığı yaptığınız günler artık sona ermiştir. Pensilvanya’daki şarlatan gibi ihanet devriniz kapanmıştır. 2019 yaklaştıkça çelme takmak isteyenlerin operasyonları da artacaktır. Birkaç gündür yaşadıklarımız gerçeği görmek isteyenler için yeterlidir. Geçtiğimiz aylarda Avrupa ülkeleri başkentlerinin birinde alnımıza silah dayanmış posterlerle gösteriler yaşanmıştır. Şahsımızı öldürene araba vermeyi vaadeden densizler ortaya çıkmıştı. Bütün bunlar olurken bazıları sanıyordu ki sorun Tayyip Erdoğan’dır. Sorun AK Parti’dir. AK Parti bunların planlarını, oyunlarını bozdu.

‘Her şeye hazırlıklıyız’

AK Parti Türkiye’yi 3 kat büyüttü. Bunu hazmedemiyorlar. NATO tatbikatında Atatürk’ü ve şahsımı hedef tahtasına yerleştirdiler. Skandala imza attılar. İşin içine Atatürk de dahil edince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum. Açıklamaları olumlu buluyorum. Artık çok net ortaya çıktı. Mesele şahıs meselesi, parti meselesi değildir. Hedef Türkiye’dir, Türk milletidir. Biz her şeye hazırlıklıyız.

Haberin Devamı

Şehit Eren’i unutmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Hanım, Maçka’da 11 Ağustos’ta şehit edilen Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül ve kardeşlerini evlerinde ziyaret etti. Erdoğan, 1.5 saatlik ziyarette aileye başsağlığı diledi, Kuran okudu. Erdoğan ziyaret sonrası evin önünde toplanan kalabalığa seslendi: Bu bölge şehit topraklarlı ve şehitlerin en yoğun olduğu yerler. Rabbim inşallah bize de bu makamı lütfetsin. Sizler bizi bu yola çıktığımızdan beri çok sevdiniz, hiç yalnız bırakmadınız. Bu yolda beraber yürüdüğümüz sürece de Allahın izniyle kimse bu ülkenin bileğini bükemeyecek.

Havaalanı müjdesi

“Salyazı beldesine bir havalimanı yapabiliyoruz. Buraya rahatlıkla büyük boyutlu uçaklar da inecek. Artık benim Bayburtlu, Gümüşhaneli kardeşim, havalimanına inecek. 285 milyon lira maliyeti olan havalimanının proje ve ihale hazırlıkları sürüyor. Ahmet Bey, işi hızlı tutacağız ve inşallah, 2020 diye bana tarih veriniz. Ben diyorum ki seçim öncesi bu bitecek. 450 gün sonra hastanemizin açılışını yapacağız.”

Haberin Devamı

‘O haritaları paçavraya çevireceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane’deki konuşmasında şunları söyledi: Bugün Türkiye adımını ileri atması gereken günlerden geçmektedir. Kılıcımız da Allah’a şükür, Kurtuluş Savaşı sırasındaki kadar kısa değil. Bize göre önemli olan karşımızdaki güçlerin azameti değil, kendi mücadele azmimizin büyüklüğüdür. Türkiye, milleti ile devleti ile tarihi ile büyük bir ülkedir. Mesele aynı zamanda bunu doğru zamanda yapmaktır. Biz, bugün vatanımız uçurumun kenarındayken seyretmeyeceğiz ki yarın evlatlarımız mezarlarını kazarken başlarında ağlamayalım. Masa başlarında çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak bugün de aynı şekilde paçavraya çevireceğiz. Türkiye’yi uydu devletleri ile karıştıranlar gerçekleri görmeye başladılar.