Gazete Vatan Logo

'Hazır ol' emri verildi! 20 bin savaşçının elleri tetikte

Fırat’ın doğusundaki terörist YPG/PKK hedeflerine düzenlenmesi planlanan operasyonun hazırlıkları sürerken, ilk etapta vurulacak olan 120 nokta belirlendi. Özgür Suriye Ordusu’na da ‘hazır ol’ talimatı verildi.

'Hazır ol' emri verildi! 20 bin savaşçının elleri tetikte

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fırat’ın doğusuna harekâtın birkaç gün içinde başlayacağını açıklamasının ardından namlular Fırat’ın batısında Membiç, doğusunda ise sınır hattında yer alan Kobani, Resulayn, Tel Abyad, Kamışlı ile Irak sınırına uzanan Derik bölgelerindeki terör örgütü YPG hedeflerine kilitlendi.

Fırat’ın doğusuna yönelik yapılması beklenen TSK harekâtının batıda yer alan Membiç’i de kapsaması bekleniyor. Harekât kapsamında Şehba olarak adlandırılan ve Afrin’den kaçan YPG’li teröristlerin denetiminde bulunan Tel Rıfat bölgesindeki bazı noktalara da operasyon geliştirilebileceği ileri sürülüyor.

SINIRA YOĞUN TAKVİYE

İlk hedefin terör örgütü YPG ve içinde yer aldığı DSG’nin sınıra yakın bölgelerdeki konuşlanma noktaları olacak. Harekat alanında bulunan hedef noktalarına yönelik yapılan gözlemlerde, karadan ilk etapta vurulacak 120 nokta belirlendi. Cumhurbaşkanı’nın harekat işaretini vermesinin ardından TSK’nın, Fırat’ın batısında yer alan Cerablus’tan Membiç’e uzanan sınır hattında ağır silah desteğindeki asker sayısını artırması dikkati çekti. Fırat Kalkanı sınırları içinde yer alan El Bab, Azez, Çobanbey, Cerablus ve Ektarin’de karışıklık çıkarmaya yönelik ard arda bombalı saldırılar yapılması sonrası bu bölgelerde olğanüstü güvenlik önlemleri alınarak karayolunda kontroller artırıldı.

Haberin Devamı

Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarına katılan ve deneyimli savaşçılardan oluşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları ise sınırda alarma geçirildi. Bölgede sayısı 20 bine ulaşan ÖSO’nun silahlı gruplarına, “Harekata hazır olun” talimatı verildi. TSK’nın olası harekatına karşı ise ABD ve koalisyon ülkelerinin askeri faaliyetlerini artırması ve zırhlı araçlarla sınır hattında sık sık devriye attığı görüldü. TSK’nın olası hava harekâtına karşı, ABD’nin de DSG’nin kontrolündeki 26 bin kilometrekarelik alanı uçuşa yasak bölge ilan etmeye hazırlandığı ileri sürüldü. Ancak Türk savaş uçaklarının Suriye hava sahasına girmeden 20 kilometre derinlikteki hedefleri etkili bir şekilde vurma kapasitesine sahip olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Kısa süre önce Ankara’ya gelerek çeşitli temaslarda bulunan ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in de, Suriye’nin kuzeyine geçip DSG ve bölge yönetimi ile bir görüşme yaptığı bildirildi.

Harekâtın planlaması tamamlandı

Kilis’te geçici görevle konuşlu olan Tunceli 4’üncü Komando Tugayı’na bağlı birlikler, zırhlı personel taşıyıcılar ve kirpilerin de olduğu 50 araçlık konvoyla Şanlıurfa’ya geldi. Araçlar sınır hattındaki üslerde konuşlandırılacak.