Gazete Vatan Logo
Magazin 'Hatırla Sevgili'nin son sürprizi

'Hatırla Sevgili'nin son sürprizi

"Hatırla Sevgili" dizisi, Başbakan Erdoğan'ın gençliğini ekranlara getiriyor. Dizinin bu akşam yayımlanacak bölümünde Erdoğan'ı Saygın Soysal canlandıracak

Farklı görüşlerde iki ailenin çocukları arasındaki aşk hikâyesini anlatırken, Türkiye'nin yakın tarihinden olaylara da yer veren "Hatırla Sevgili" dizisinde, bu gece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gençliği ekranlara gelecek.

Proje tasarımını Tomris Giritlioğlu'nun üstlendiği dizi, yıllarca kapı komşuluğu yapan, biri CHP'li, diğeri DP'li iki ailenin 1960 ihtilali ile ayrılan yollarını ve kuşaklara yayılan öyküsünü anlatıyor. ATV'de yayımlanan "Hatırla Sevgili"de bugüne kadar DP'nin son yılları, 1960 ihtilali, Yassıada duruşmaları, eski Başbakan Adnan Menderes'in idamı, ABD 6. Filo'ya yönelik protestolar, Çorumlu belediye işçilerinin yürüyüşü, 1968 gençlik hareketinin ilk kaybı olan hukuk öğrencisi Vedat Demircioğlu'nun pencereden atıldığı 17 Temmuz İTÜ baskını ve dönemin en önemli siyasi figürlerinden Deniz Gezmiş yer aldı.

Genç bir imam hatipli
Bu gece saat 22.00'de ekranlara gelecek bölümde bir yanda Demircioğlu'nun cenazesini alamayan arkadaşlarının düzenlediği sembolik cenaze töreni ve burada çıkan olaylar, diğer yanda 1960'ta idamla yargılanan DP Milletvekili Rıza Ünsal'ın kızı Işık'ın okulda tanıştığı ülkücü öğrenci Yaşar'la gittiği Necip Fazıl Kısakürek'in şiir okuma ritüeli var.
Toplantıya katılanlar arasında henüz imam hatip lisesine giden bir genç de yer alıyor. Bu gencin şiir okumadaki ustalığı, Necip Fazıl'ın da ilgisini çekiyor. Şair, adını sorduğunda "Recep Tayyip" yanıtını alıyor.

Erdoğan dizinin danışmanlarından Mümtazer Türköne'nin önerisiyle "Hatırla Sevgili"ye dahil edildi. "Hatırla Sevgili"de daha önce Adnan Menderes'i Hüseyin Avni Danyal, Deniz Gezmiş'i ise Barış Koçak oynamıştı.

Haberin Devamı