Gazete Vatan Logo

‘HAS Parti kapandı Allah selamet versin’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün biraraya gelen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye katılması sürecine ilişkin dün HAS Parti Genel Başkan Yardımcıları Zeki Kılıçaslan ile basın toplantısı yapan Mehmet Bekaroğlu, “Ben Mehmet Bekaroğlu ve arkadaşlarım adına konuşuyorum. HAS Parti kapanıyor, görüntü budur. Bir geriye dönüşün olacağı kanaatinde değilim ben” diye konuştu.

‘Biz sisteme itiraz ettik’

Bekaroğlu, HAS Parti’nin 1 Kasım 2010’da kurulduğunu hatırlatarak, “O gün altını imzalayarak, kamuoyuna deklare ettiğimiz kuruluş bildirgesinde söylediklerimiz bugün de geçerlidir. Biz sisteme ve egemen siyasal kültüre itiraz ettik. Demokrasinin, seçkinlerin iktidar oyununa dönüştürülmesini reddettik. Sadece bürokratik oligarşiye, vesayet sistemine değil, aynı şekilde şeflik sistemine, lider ve adamları oligarşisine karşı olduğumuzu söyledik. Siyasetin ekonomik çıkar, birikim, zenginleşme ve tahakküm aygıtı olarak kullanılmasını iğrenç bulduk. Kimlik siyasetini reddettiğimizi ilan ettik” dedi.

Devletin rengine boyanıyor

Bekaroğlu, 1 Kasım 2010’dan bu yana iyiye doğru giden bir şey göremediklerini söyleyerek, “Aksine AKP Hükümeti verdiği sözlerden uzaklaşıyor. İktidarını sağlamlaştırırken, giderek devletin rengine boyanıyor. Hak taleplerine kulak tıkıyor, tekçiliğe, kendine demokratlığa dönüyor. Akan kan durmadı, Kürt sorunu, Aleviler’in sorunları, iktidarda olmalarına rağmen dindarların sorunları yerinde duruyor. Eğitim ve sağlıktaki kargaşa büyüyor, bu ülke hala doğru dürüst üniversite ve memur sınavı yapamıyor. İş kazaları adı altında her gün insanlarımız can veriyor, cezaevlerinde insanlar yanıyor, devletin, TOKİ’nin dere içlerinde yaptığı konutlarda çocuklar boğuluyor. Büyüme rakamları hava uçuşuyor ama gelir dağılımı uçurumu büyüyor” dedi. Kurtulmuş’u suçlamadıklarını ifade eden Bekaroğlu, “Neticede Sayın Kurtulmuş ve gidecek olan herkes kişisel olarak bir karar vermektedir. Bizim kendisinden talebimiz, ikna etmek için oluşturduğu bahaneleri genelleştirmemesidir. Sayın Kurtulmuş’a Allah selamet versin, Allah onu mahcup etmesin. Bize gelince, biz ’Haksızlığa uğratılmış, mahrum bırakılmış çocuklar, kadınlar ve erkekler için niçin bir şey yapmıyorsunuz’ diyen söze uyuyoruz, bu itiraz ve iddianın sahipleri ile birlikteyiz. Doğru, Has Parti kapanıyor ama halkın sesi hiç kapanmayacak. Bu söze inanalar bu kürsüye omuz verir, burada kalır, diğerleri gider” diye konuştu.

‘Söyleyeceğini söyledi’

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, genel başkan yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun açıklamalarını değerlendirirken, ”Ben söyleyeceğimi söyledim, o da söyleyeceğini söyledi” dedi. Kurtulmuş, cuma namazını Fatih Camisi’nde kıldı. Kurtulmuş, camiye gelişinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, HAS Parti ile AK Parti’nin bütünleşmesi konusundaki teklifi konusunda bir gelişme olup olmadığı yönündeki soruyu ”Ekleyeceğim bir şey yok” diye cevapladı. HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun açıklamalarını nasıl değerlendirdiği yönündeki soru üzerine de Kurtulmuş, ”Ben söyleyeceğimi söyledim, o da söyleyeceğini söyledi” dedi.

Haberin Devamı