Gazete Vatan Logo

‘Hainler darbe emrine uydular’

Mahkeme ‘Yurtta Sulh Konseyi’ için ‘üniformalı teröristler’ ibaresini kullandı

‘Hainler darbe emrine uydular’

Bitlis’te darbe girişiminde sözde “sıkıyönetim komutanı” olarak listede adı bulunan dönemin 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar’ın da aralarında olduğu, 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15’er yıl hapis cezasına çarptırılan tutuklu eski 4 rütbeli sanıkla ilgili gerekçeli kararın yazımı tamamlandı.

Hukuka aykırı emir

Bitlis 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan kararda “Yurtta Sulh Konseyi” olarak tanımlayan örgüt üyesi “üniformalı teröristlerin” darbe teşebbüsünde bulunduğu, “hainler topluluğu” aracılığıyla darbenin başlatılarak yönetildiği ifade edildi. Kararda sanıklar Afşar, eski Kurmay Başkanı Ercüment Takır, Lojistik Şube Müdürlüğünden sorumlu Binbaşı Akın Cellat ve eski Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Yüzbaşı Halis Işıklı’nın, “Harekat Yıldırım” ibareli sıkıyönetim direktiflerini içeren mesajı okuduğu, ilk bakışta Genelkurmay’dan gelmesine rağmen Genelkurmay Başkanı imzası taşımaması sebebiyle hukuka aykırı olan bu emre itibar ettikleri ve uydukları belirtildi.

Haberin Devamı

‘Tıpkı PKK gibi’

Kararda şu ifadeler yer aldı: Sanıklardan Işıklı, ByLock kullanıcısıdır. Sanık Takır da üzerine kayıtlı hiçbir GSM veya internet hattından ByLock kullanmamışsa da telefonunda bu program yüklü olduğu belirlenmiş ve sürekli genel kullanıma açık kablosuz internet hatlarından bunu kullanmıştır. Tıpkı terör örgütü PKK yönünden kod isim verilecek kadar güvenilen ve örgütün gizli yapısına dahil olan kişinin eylemleri tespit edilemezse dahi örgüt üyesi kabul edileceğine dair yüksek mahkeme içtihatlarında da olduğu gibi, FETÖ yönünden de ByLock mesaj sistemine dahil edilecek kadar önem verilen kişinin örgüt üyesi olduğunun kabulü gerekecektir.