Gazete Vatan Logo

''Güreşin Anneleri'' belgeselinin galası yapıldı!

Gözlerimizi çocuklarının mutlulukları için yaşayan fedakar annelerinin hikayesine çeviriyoruz. Çocukları için yaşayan, çocukları için ağlayan onlar için gülen bu fedakar yüreklerin hikayesini yakından izleyen "Güreşin Anneleri" belgeselinin galası yapıldı.

Ailelerin yürekten katılımıyla oluşturulan bir güreş derneğinin çalışmalarını, çocukları ile birlikte güreş sevdalısı olan sporcu annelerinin neler yaşadığını, çocuğunun güreşe başlaması ile nasıl özgüveni yüksek, neredeyse dünyanın en donanımlı güreş taraftarı olan “GÜREŞİN ANNESİ”ne dönüştüğünü anlatan “GÜREŞİN ANNELERİ” belgeselinin galası yapıldı.

Bu film; eskiden pazara tek başına gidemezken bugün çocuğunun peşinden şehirlerarası yolculuklar yapan, güreş hakemlerinden daha çok kural bilen, çocuğunun çantasını koklayarak ne kadar antreman yaptığı tahmin edebilen, bir beslenme uzmanına dönüşen, yıllarca bıkmadan sabaha karşı çocuğunu uyandırıp bir bardak süt içirecek kadar cefakar anneleri konu alıyor.

Sonunda sadece kendi güreşçi çocuğunun annesi değil bütün güreşçi çocukların annesi ve en sonunda da 'GÜREŞİN ANNESİ'ne dönüşmesini ve bunu yaparken de ailesini yeniden ve sımsıkı birbirine bağlamasını, çocuklarının sadece iyi bir güreşçi değil, zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak, ahlaklı, entelektüel ve sanatçı kimliğinin de gelişmesini sağlamaya çalışan 'GÜREŞİN ANNELERİ'ni anlatmaktadır.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün Başakşehir’de güreş altyapısını kurmasıyla başlayan Güreş çalışmaları büyük bir dönüşüme yol açtı. Önceleri sadece ata sporuna meraklı ailelerin çocuklarını spor yapsın diye gönderdikleri Güreş çalışmaları öncelikle Cemal Bakır Hoca'nın gayretleriyle aileleri çocukların yanına çekti. Annelerin en başta ilgi gösterdiği ve takip ettiği çocuklar başarı kazandıkça babalar da bu çocukların çalışmasına dahil oldu.

Bir süre sonra güreş tutkusu ailelerde de büyük bir hal aldı.

Çocukların güreş yetenekleri gelişirken ailelerin yapısı da olumlu olarak değişmeye başladı. Anne babalar çocukları ile sürekli iletişim içerisinde olurken, bir yandan da karı koca olarak birlikte ortak bir uğraş vermeye başladılar. Bir süre sonra aileler arasındaki iletişimin yüksek boyutlara ulaşması ile birlikte bu yapı dernekleşti.

BAH MEDYA yetkilileri bu çalışmaların kayda geçirilmesi ve tarihe not düşülmesi gerektiğini düşünerek, bu annelerin ve ailelerin çalışmalarını belgesel film olarak çekmeye karar verdiler. Türkiye’de ilk kez güreşçiler özelinde, sporcuların anneleri ve aileleri ile ilgili bir belgesel yapım gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İŞTE GÜREŞİN ANNELERİ BELGESELİNİN FRAGMANI