Gazete Vatan Logo

‘Gerçek Spiderman’ Paris İtfaiyesi’nde

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron verdiği sözü yerine getirdi ve Gassama itfaiye teşkilatında göreve başladı. Paris’te 4. kat balkonundan sarkan çocuğu saniyeler içerisinde binaya tırmanarak kurtaran Malili göçmen Paris İtfaiyesi’nde göreve başladı.

‘Gerçek Spiderman’  Paris İtfaiyesi’nde

Fransa’nın başkenti Paris’in, 18. Bölge olarak bilinen semtinde bir balkon korkuluğuna asılı kalan çocuğu 4 katlı binaya tırmanarak kurtaran 22 yaşındaki Malili Mamoudou Gassama, olayın bir görgü tanığı tarafından videoya çekilmesinin ardından internette viral olmuştu. Dünya basını cesur gence ‘gerçek örümcek adam’ yakıştırmasını yapmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise cesur genç adamı Elysee Sarayı’nda ağırlayarak önce cesaret madalyası ardında vatandaşlık sözü vermişti. Elysee Sarayı’ndaki görüşmede genç adama Paris itfaiyesinde iş imkanı da sunulmuştu. Malili Örümcek Adam şimdi Paris İtfaiyesi’nde çalışan bir itfaiye eri. Gassama, önce Paris İtfaiyesi’nin kendi tesislerinde gezdirildi. Yeni işi hayli heyecanlı olduğunu belirten Gassama, tıpkı geçen cumartesi balkonda asılı kalan çocuğu kurtarmak için yaptığı gibi bina cephesine tırmanma antrenmanı yaparken objektiflere poz verdi. Genç adam yaptığı açıklamada, Paris İtfaiyesi’nde bulunduğu süre boyunca elinden geleni yapacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Baba Pokemon Go oynuyormuş

Mamadou Gassama tarafından kurtarılan çocuğun anne ve babasının o sırada nerede olduğu kamuoyu tarafından merak edilenlerin başında gelmiş, babası olayın ardından gözaltına alınmıştı. Yapılan incelemelerin ardından babanın o gün alışveriş yapmak için evden çıktığı ancak Pokemon Go oynamaya daldığı için eve geç kaldığı anlaşıldı.