Gazete Vatan Logo

‘Gerçek milli biziz’

Adnan Menderes’in temsilcileriyiz” diyen Başbakan Davutoğlu, milliyetçilik vurgusu yaptı: “Gerçek cumhuriyetçi biziz, gerçek milli biziz, gerçek demokrasinin sözcüleri biziz”

‘Gerçek milli biziz’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi’nin (AKSEM), Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ilk dersini verirken, siyaset etiği üzerinde durdu. “Bürokratik elitizmle cumhur hep karşı karşıya gelmiştir” diyen Davutoğlu, şunları kaydetti: “Gerçek cumhuriyetçi biziz, gerçek milli biziz, gerçek demokrasinin sözcüleri biziz. Bu gelenek içinde o tek parti bürokratik elitizmine karşı ‘Yeter, söz milletin’ diyen Adnan Menderes’in temsilcileriyiz. Vesayetlerle, darbelerle bu milli demokratik anlayışa savaş açıldı. Rahmetli Necmettin Erbakan hocanın çizgisi bizde devam ediyor. Sonra 12 Eylül darbesi geldi. Milli ve cumhuri demokrat çizginin önüne geçmeye çalıştılar. Özal’ın sesiyle milletin sesi başkentte yankılandı. Biz 28 Şubat’ın bin yıl süreceği iddialarına karşı biz kadim bir çizgiyiz ve kıyamete kadar buradayız diyen çizgi AK Parti.”

Habil ile Kabil örneği

“Habil ile Kabil’den bu yana insanlık iki yaklaşımın esiri oldu. Bizim AK Parti hareketi olarak safımız bellidir. Biz, hakkın, hukukun, adaletin temsilcileriyiz. Mekke’den Medine’ye yürüyen o kutlu gençler, aydınlık önderler bugün de bizim yolumuzu aydınlatıyor.”

Haberin Devamı

‘Mazlumların hareketi’

“Sadece Türkiye’nin bir siyasi hareketi değil, bütün mazlum milletlerin siyasi hareketi olma özelliği taşıyoruz. Dünya 5’ten büyüktür diye haykıran bir hareket olmazsa dünya eksik kalır.”

‘Mümkün olsa önce Kılıçdaroğlu’ndan başlayıp...’

“Mümkün olsa önce Kılıçdaroğlu’ndan başlamak suretiyle bütün evlere ‘Edeb Ya Hu’ sözünü yerleştirmek isterdim. Hat, kelamın, kalemle kemale ulaştığı sanatın adıdır. Bizim nihayi hedefimiz uzun süre bu makamları işgal etmek değildir. Kim ki bu makamda daha uzun süre kalayım derse aramızda yeri olmasın. Bu makam hırsının karşısında tek bir edeple; mahviyet (alçak gönüllülük, kibirsizlik). Önce kadir olanın Allah olduğunu bilecek, sonra siyaset yapacaksınız. Edeple mukabele edeceğiz. Dille değil, yüreğimizle konuşacağız.”

‘Aşk bütünleşirseniz olur’

“Önemli olan dilin yüreğinizden gelmesi. Sözün samimi olması. Sevmek yürekle başlar, aşk onunla bütünleşirseniz olur. Gönlünüze yazmadığınız hiçbir fikir, söz iz bırakmaz. Neyle konuşursanız konuşun yüreğinizle konuşun. Yola çıktığınızda vazgeçmeyeceğimiz şey disiplindir. Bizde rehavet, düşkünlük olmaz. Bir olarak, beraber olarak, diri olarak yürüyenlerin partisiyiz. Bundan daha önemlisi yoktur.”

Haberin Devamı

‘Telsiz anonsuyla polislere kutlama’

Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ne giden Başbakan Davutoğlu, makam aracını Beşiktaş Meydanı’nda görev yapan polislerin bulunduğu noktada durdurup, Çevik Kuvvet otobüsüne binerek telsiz anonsuyla polislerin bayramını tebrik etti.