Gazete Vatan Logo

‘Geç geldiysek özür dilerim’

Enkaz bölgesine geç geldikleri iddia edilen kurtarma ekibi görevlisi, 11 yaşındaki deprem kurbanının tabutuna, “Geç geldiysek, özür dilerim. Ne yazık ki geldiğimizde nefesin durmuştu” diye yazan mektup bıraktı.

‘Geç geldiysek özür dilerim’

İtalya’da meydana gelen depremde, bölgeye geç müdahale ettikleri iddia edilen kurtarma ekibinden bir görevli, hayatını kaybeden minik Giulia’nın tabutuna bıraktığı mektupla özür diledi. Depremden en çok etkilenen Pescara del Tronto’daki evinde molozların altında kalarak yaşamını yitiren 11 yaşındaki Giulia’nın tabutu üstüne bırakılan açık bir not dikkati çekti.

Andrea diye imzalanan mektupta, Giulia’nın enkazdan çıkarılmasında görev aldığını belirten bir kurtarma ekibi görevlisi, “Merhaba minik, ben sadece seni o moloz hapishanesinden çıkarmak için el verdim. Eğer geç geldiysek, özür dilerim. Ne yazık ki geldiğimizde nefesin durmuştu. Ama şunu iyi bilmeni istiyorum ki orada seni çıkarmak için mümkün olan her şeyi yaptık. Aquila’daki evime döndüğümde bileceğim ki bir melek, gökten bana bakıyor olacak ve o gece sen parlayan bir yıldız olacaksın. Hoşçakal Giulia, beni hiç tanımasan da seni seviyorum” ifadelerini kullandı.

4 yaşındaki Giorgia ablasından daha şanslıydı. Önceki akşam enkazdan çıkarılan küçük kızın durumu iyi.

Haberin Devamı