Gazete Vatan Logo

!f İstanbul’un kaçırılmaması gereken filmleri

Bu sene 15’incisi düzenlenen ve Perşembe günü başlayan !f İstanbul’da birbirinden özel filmler ilk defa izleyiciyle buluşacak.

!f İstanbul’un kaçırılmaması gereken filmleri

Hasaplaşma ve cinsellikle dolu bir film

Marianne ve belgeselci Paul’un tatilleri, Harry ve kızı Penelope’nin çıkagelmesiyle bir anda seyir değiştirir. Dörtlü arasında yaşanan kıskançlık, eski hesaplaşmalar ve cinsel gerilimle dolu olan film beklenen yapımlardan...

Sen Benimsin Dram, Macera

Y: Luca Guadagnino O: Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johnson

“Rahatsız edici” cinsellik

‘Irréversible’ filmiyle ayrı bir yeri olan Gaspar Noe’nin yeni filmi, tartışmalara yol açmıştı. Yapım, duygusal ilişkileri ve bununla beraber gelen cinsellik olgusunu bütün yönleriyle işliyor.

Love 3D (Aşk 3D) Dram, Romantik

Y: Gaspar Noé

O: Aomi Muyock, Karl Glusman, Klara Kristin

Yılın animasyonu seçildi

Toronto ve Venedik Film Festivali’nde çok konuşulan Anomalisa, stop-motion tekniğiyle çekilen, eleştirmenlerce ‘yılın animasyonu’ sayılan bir yapım.

Anomalisa Animasyon

Y: Duke Johnson, Charlie Kaufman

S: David Thewlis, Jennifer Leigh

İstanbul’un peşinde...

Orhan Pamuk tarafından yazılan ve İngiliz yönetmen Grant Gee’nin yönettiği belgesel, Masumiyet Müzesi’nden yola çıkarak İstanbul’un karanlık hatıralarını ve hüznünü anlatıyor.

Haberin Devamı

Innocence of Memories

Belgesel

Y: Grant Gee, O: Pandora Colin, Mehmet Ergen

Ölüm ve aşk arasında

Geçen yıl Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Yönetmen Ödülü‘ne layık görülen film, 9’uncu yüzyıl Çin Hanedanlığı’nda bir kadının ölüm ve aşk ikileminde kalmasını ele alıyor.

Nie Yinniang (Suikastçi) Dram

Y: Hsiao-Hsien Hou O: Qi Shu, Chen Chang, Satoshi Tsumabuki

Müziğin unutulmaz isimleri anılacak

David Bowie yeryüzüne düşerken

Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz David Bowie, iki filmle anılacak. Nicolas Roeg’in Walter Tevis’in aynı adlı romanından uyarladığı 1976 tarihli başyapıtı ‘The Man Who Fell to Earth/Dünyaya Düşen Adam’ (film aynı zamanda Bowie’nin ilk filmi olma özelliğini taşıyor) ve Tony Scott’ın yönettiği, 1983 yapımı ‘The Hunger/Açlık’.

Nirvana’ya ulaşan kişisel kayıtlar

Nirvana’nın kurucusu, son 25 yılın en büyük rock yıldızlarından Kurt Cobain’in kişisel günlükleri ve ses kayıtlarından oluşan ‘Cobain: Kahrolası Montaj’ merakla beklenenlerden. Brett Morgan’ın 8 yıl boyunca Cobain’in ailesi ve yakınlarının ilk kez açtığı arşivlerden kurguladığı film, günlükleri ve kişisel ses kayıtlarıyla daha yakından bir Kurt Cobain portresi çiziyor.

Haberin Devamı