Gazete Vatan Logo

'Evlilik ve çocuk istemiyorum'

'Evlilik ve çocuk istemiyorum'

Muhteşem Yüzyıl, Medcezir gibi dizilerde rol alsa da Kiraz Mevsimi dizisiyle müthiş bir çıkış yaptı Özge Gürel. Canlandırdığı Öykü'nün Ayaz'la olan aşkı herkesin dilinde. O ise bunca şöhrete rağmen ayakları yere gayet sağlam basan biri. "Şöhreti ciddiye almıyorum" diyor. Evlilik fikrine ise uzak “Evlilik ve çocuk kafamda yok, en azından şimdilik. Birinin sorumluluğunu almak istemiyorum.”

Her şey çok mu hızlı gelişti?

Aynen. Sonuca baktığımızda hızlı ilerlemiş gibi duruyor ama tabii bunun bir süreci var.

Mekan: Trump Towers

Fotoğraf: Barış ACARLI

Geçmişte rol aldığınız yapımlar hangileriydi?

Sanırım tipim çok kolay değişebiliyor. "A sen o dizide de var mıydın, hiç benzemiyorsun" cümlesini çok sık duyuyorum. Üç yıl önce Kızım Nerede dizisinde rol almıştım. Huzur Sokağı'nda 4-5 bölüm; Muhteşem Yüzyıl'da 10 bölüm oynadım. Medcezir'de de 9 bölüm. Kızım Nerede ve Kiraz Mevsimi sıfırdan başladığım işler.

Kiraz Mevsimi'nin bu kadar tutacağını tahmin ediyor muydunuz?

Yok, hiç birimiz beklemiyorduk. Sonuçta yaz işiydi; çok dev prodüksüyonlar, dev oyuncular yoktu bu işte. En popülerimiz Dağhan Külegeç'ti. Ben daha yeni yeni duyulmaya başlamışken Serkan Çayoğlu (Ayaz) daha duyulmamışken hiç birimiz ummuyorduk. Demek ki böyle olması gerekiyormuş; bu dönem bu dizinin hakkıymış. Bunun parametresi yok, müthiş yatırımlar, oyuncular bazen olmuyor. Basit iyidir kafası.

Haberin Devamı

Bu dizinin sırrı nedir dersem...

Herkes çok hevesli, daha hiç bunalmamış, daralmamış, sıkılmamış insanlarız. Hiçbirimiz arabesk tipler değiliz. Olay, bakış açısı. Oluyor böyle şeyler deyip geçebilirsin; ne hissediyorsan aslında o yaşanmıştır. Mevzuları büyütmeyi sevmem; çok iyi bir şey yaşansa da kötü bir şey yaşansa da. "Olur öyle şeyler" kafasını seviyorum. Çok güzel bir laf var ya; "hayat yakın planda trajedi geniş planda komedidir" Mevzuya biraz dışardan baktığında her şey çok basit. Ölüm diye bir şey var. 70 yıl ortalama bir süren var; takılıyorsun... Bunu yapamadım, şunu yapamadım değil olay. Bunu yapamazsan onu yaparsın. En önemlisi boş vakit geçirmemek. Depresyonla, üzüntüyle veya olumsuzlukla. Veyahut mutlulukla. Çok güzel bir şey oldu diye ona da tutunmuyorum. Şimdi ben ne yapabilirim diyorum. Çok meraklıyım, heyecanı tepede tutmaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

Hep böyle yaşınızdan olgun biri miydiniz?

Evet, buna olgunluk mu denir bilmiyorum...

Kaderci misiniz?

Kaderci değil de akışçıyım. Mesela ben de hep oyuncu olmak için birilerini tanımak gerektiğini, İstanbul'da büyümek gerektiğini düşünürdüm. Oysa ben burada büyümedim bile. Biraz burada ne var, burada ne oluyor demek; o hevesi taze tutmak gerek. O kadar gelişmiş ki her şey, her numarayı adresi bulabilirsin. Oyuncu olmak istiyorsan git okulları araştır. Bir yerden başla. Hemen gidip ajans kapısını tıklatma. Hiçbir iş çok güze değil. İş adı üstünde. Endüstrileşmiş hiçbir şey çok eğlenceli olamaz. Oyunculuk dışarıdan öyle gözükebilir. Ancak ailem dahil herkes tempoma şaşırıyor. 7 aydır uyumuyorum, günde minumum 15 saat çalışıyorum.

SANATÇININ ÖRNEK OLMAK GİBİ BİR DERDİ YOK

Haberin Devamı

Şöhret hayatınızda ne değiştirdi peki?

Sadece biraz daha az sosyalleşir oldum, evde artık daha çok vakit geçiriyorum. Ben kimseye örnek teşkil etmiyorum öncelikle. Hiç öyle bir sorumluluğum yok...

Sanatçı topluma örnek olmalı derler...

Hiç öyle bir dünya yok. Genç bir kızım ve her genç gibi yaşıyorum. Benim doğrularımın seninle, senin çocuğunla aynı olması söz konusu olamaz. Sanatçıdan örnek olmasını bekleyen kişi ebeveynliğini sorgulamalı. Bana kimse git Türkan şoray'ı örnek al demedi ki; kendi kendimize büyüdük. Ablanı, teyzeni vb. örnek alırsın ama televizyonda gördüğün ve başka birini canlandıran birini örnek alamazsın. O ben bile değilim.

Çocuk ve evlilik planlarınız neler?

Evlilik ve çocuk kafamda yok, en azından şimdilik benlik değil. Şu an tek sorumluluğum kendime ait. Bir çocuğum olduğunda bunlar değişecek. Birinin sorumluluğunu almak istemiyorum; kendiminki bana yetiyor.