Gazete Vatan Logo

‘Evlilik programları iyice çığırından çıktı’

Uzmanlardan sonra RTÜK Başkanı Yerlikaya da televizyondaki evlilik programlarını eleştirdi: “O programlarda ağzımıza alamayacağımız şeyler söyleniyor, RTÜK olarak o kanallara kapatma cezası vermemiz gerekir..”

‘Evlilik programları iyice çığırından çıktı’

Uzmanların “Evlilik programları toplumun yapısını bozuyor” görüşüne Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya’dan destek geldi. Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından Belek Turizm Bölgesi’ndeki bir otelde düzenlenen “Yönetim Çalıştayı”nda konuşan RTÜK Başkanı Yerlikaya, bazı televizyon dizileri ve evlilik programlarıyla ilgili çok şikayetler aldıklarını söyledi.



Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarına da değinen Prof. Dr. Yerlikaya, “Evlilik programları çığırından çıktı. Buralarda çok kötü şeyler oluyor. Ağzımıza alamayacağımız şeyler söyleniyor. Evlilik programlarındaki o sözlerin bazılarını burada söylesem ve bunlar televizyonda yayınlansa RTÜK olarak o kanala kapatma cezası vermemiz gerekir. İş o kadar kötü boyutlara gidiyor. Yayıncı arkadaşları uyarıyoruz, bu konuda RTÜK’ün de milletimizin de hassasiyeti var” dedi. Seçim döneminde kanallara verilen cezalara da değinen RTÜK Başkanı Yerlikaya Radyo ve televizyonları düzenleme ve denetleme yetkisinin seçim dönemlerinde YSK’ya verildiğini belirterek “Son seçimlerde televizyon kanallarına orantısız olan değişik cezalar geldi. Bunlar RTÜK’ün verdiği cezalar değil, kurumumuz sadece sekretarya görevi gördü” diye konuştu.

Haberin Devamı