Gazete Vatan Logo

'Evinden para çıktı diye...'

Başbakan Erdoğan, genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

İşte konuşmasından satır başları:

İnşallah Sarıkamış harekatını da şehitlerini de bilinçli bir şekilde bir çok etkinlikle yad edeceğiz. 27 Aralık 1936'da Hakka'a uğurladığımız Mehmet Akif Ersoy'u da anacağız.

2014 bütçesi TBMM'de görüşüldü, Cuma günü yapılan oylama ile kabul edildi. Burası çok manidar, muhalefetin ne kadar ciddi olduğunu, bütçe gibi önemli konuda ortaya koyduğu yaklaşım bakımından oylamaya önem veriyorum. Muhalefet 220'nin 117'si ile orada bulunabildi. Bunları bu ülkede yasama organını ne kadar ciddi bulduklarını görmek bakımından önem arz ediyor. Bütçemiz hamdolsun kabul edilmiş oldu. Yapılan tüm saldırılara rağmen bütçe görüşmeleri sonlandı. Bir kez daha AK Parti grubumuza şükranlarımızı arz ediyorum.

Trabzon'dan biliyorsunuz pazar günü akşam bakan arkadaşlarımla beraber Pakistan'a hareket ettik. İlk olarak Başbakan Şerif'in katılımıyla bir davet oldu. Bu katılım gerçekten çok farklıydı. Ertesi gün programlarımıza geçtik.

Yoğun ilgi ve teveccühten dolayı bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Yoğun ilgi ve alakalarını, sevgi gösterilerini vatandaşların arasına karıştığımızda ortaya çıkan tablo çok manidardı. Bu dayanışmanın ebedi olmasını gönülden temenni ediyorum.

"BİZİ BURADA TUTAN YOLSUZLUKLAR KARŞISINDAKİ TAVİZSİZ DURUŞUMUZDUR"

Bizi bu makamlara getiren 11 yıl bizi burda tutan yolsuzluklar karşısındaki tavizsiz duruşumuzdur. AK Parti, yolsuzluklara göz yummaz.

Biz cesur olduğumuz için, Türkiye'ye hizmet ürettiğimiz için buralara geldik.

"...AMA KİRLİ OLANLAR DA BELLİ OLMAZ"

Bize hocalarımız hep şu öğüdü verirlerdi; sizin hayat şeridiniz bembeyaz tek bir hata yaparsanız o şeritte leke olur ama kirli olanlar da belli olmaz derdi.

Değerli arkadaşlarım onların sicili bizi izlgilendirmez. O sicilin üzerinde en ufak bir leke olmasın diye de dikkat ederiz.

"OPERASYONUN HEMEN ADI KONULDU"

Hakkında iftira olanların da aklanıp gelmesini de sabırla bekleriz. Burada bir gerçeğin üzerinde özellikle durmam lazım, hukuk hakkın adaletin tecelli etmesi içindir. Meclis, mahkemelerin yerine geçemez. Özellikle de medya hakimin, savcının yerine geçemez.

"SÜREKLİ BİLGİ SIZDI"

9 gündür operasyon yürütülüyor. Hemen adı konuldu büyük rüşvet operasyonu denildi. Ardından 'tarihin en büyük operasyonu' denildi.

Gizlilik kaydı olmasına rağmen operasyonla ilgili sürekli bilgiler sızdı.

Beraat eden insanların operasyon süreci içinde kirletilmesinin bedelini kim ödeyecek?

"SİZ O KUTULARIN NE OLDUĞUNU NEREDEN BİLİYORSUNUZ?"

Günlerdir Halkbank Genel Müdürlüğü'nün evinden çıkan kutular konuşuluyor. Siz bu kutuların ne olduğunu nereden biliyorsunuz? O paraların ne olduğunu nereden biliyorsunuz? Evinden para çıktı diye niye suçluyorsunuz? Evinden 2,5 milyon Euro çıkan şahsı siz neden milletvekili yaptınız? Bu operasyon başlayıncaya kadar CHP hukuk sistemine savcılara polislere demediği hakaret bırakmadı. Şimdi yargıyı savunuyor, inşallah böyle kalırsın. Şimdi çıkmış bu savunmayı yapıyor, daha bir hafta öncesine kadar polise demediğini bırakmayan CHP, şimdi sahip çıkıyor.

CHP’li milletvekili kameraların önünde polislere ana avrat sövdü buna karşı ne yaptı?

Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum, aziz milletimin de burayı özellikle dinlemelerini rica ediyorum.

1) İstanbul’da 46 milyar dolarlık havalimanı ihalesini gerçekleştirdik. Bu çeşitli mahfilleri rahatsız etmiştir. Bu havalimanına yönelik her türlü olumsuzluğu her an yapabilirler. Çünkü bu dünyada ilk üç içine girecek bir proje.
2) Ankara’da Japonya Başbakanını ağırladık. 22 milyar dolarlık yatırımla nükleer santral yatırımını yaptık.
3) İstanbul Boğazı’na üçüncü köprünün temelini attık. Bunu da engellemeye gayret ediyorlar. Yok imar, yok orman, yok şu yok bu.
4) İstanbul Borsası 93 binin üzerine çıkarak rekor kırdı. Bu da hazmedilemedi. Dikkat edin borsaya müdahaleler, borsanın yavaş yavaş inmesi olayı.
5) Merkez Bankası rezervini biz 27,5 milyar dolar olarak devralmıştık, Mayıs’ta 135 milyar dolar ulaşarak rekor kırdı.
6) Gösterge faizi. Biz yüzde 63 seviyesinde devralmıştık. Mayıs ayı içinde yüzde 4,6. Eğer o gidiş devam etseydi bu 2,5'a kadar düşebilirdi; ama tahammül edemediler. Dayanamadılar, oradaki müdahale ile bir anda tekrar çıkmaya 9,5’a kadar tırmandı.
7) Bir değil, iki değil, üç değil, tam dört kredi derecelendirme kuruluşu, art arda kredi notunu arttırdı. Bu da tabi onları rahatsız etti.
8) IMF ile ilişkilerimizde, 23,5 milyar dolar aldığımız borcu 14 Mayıs’ta ödedik, defteri kapattık. Sen mi sıfırlarsın? işte burada uluslararası o güçler devreye girdi.
9) Enflasyonda, sanayi üretiminde, dış ticarette yeni rekorlara şahit olduk.

"BU BİR İHANETTİR"

İşte tüm bunları bir ay içinde peş peşe yakaladık ve yaşadık. Sonra ne oldu? Gezi olayları denilen sokak eylemleri başladı. Uluslararası medya İstanbul’a, Ankara’ya kamp kurdu. Bir yandan sosyal medya, ulusal medya Türkiye’yi dünyaya karalamaya başladı. Bu bir ihanettir. Bu vatana ihanettir.

"BİZ İLKELERİYLE HAREKET EDEN BİR PARTİYİZ"

Hukuk sisteminde aksayan bir şey varsa biz yetkilerimiz ölçüsünde üzerine gideriz. Biz ilkelerle hareket eden bir partiyiz.

"OPERASYONUN ULUSLARARASI BOYUTU VARDIR"

Bu olay ulusal operasyon değildir. Uluslararası boyutu vardır.

Gezi olaylarında apaçık bir ihanete şahit olduk.

"ÇÖZÜM SÜRECİ HEDEF ALINDI"

Gezi'de Mayıs aylarının başarıları, 17 Aralık'ta çözüm süreci hedef alındı.

"HALBANK'IN UĞRADIĞI ZARAR 1 MİLYAR 625 MİLYON"

Şu anda Halk Bankası’nın ederi 25 milyar dolara çıkmıştır. Bu tabi belli mahfilleri rahatsız ediyor. Ama ne yazık ki içerdeki taşeronlar, görevlerini maalesef bir ihanet anlayışı içinde haince yaptılar. 9 günlük süreçte sadece Halkbank'ın uğradığı zarar 1 milyar 625 milyon dolardır.

Eğer sizin elinizde hakikaten hukuka uygun ciddi belgeler varsa bunları önce bizimle paylaşırsınız. Gereği neyse biz yaparız. Ama şu anda Halk Bank’ı, değişik ülkelerde misyonu olan bir Halk Bank’ı çökerttiğiniz zaman bir genel müdürü çökertmiyorsunuz, ülkeyi çökertiyorsunuz.

14 ay izleniyor, bu izlemeden yargılamadaki birkaç tane zatın haberi olacak, emniyette de yine birkaç zatın haberi olacak, onların bağlı olduğu birimlerin haberi olmayacak. Böyle bir şey olabilir mi? Bunun karşısında kalkıp da atılan adımlara yapılanlara karşı da, birileri muhalefet olmak üzere aklına geldiğini söylemeye devam edecek. Halka açık şirketlerimiz 9 gün içinde 20 milyar değer kaybetti. TL değerinde bir miktar düşüş var. Türkiye’ye kaybettiler, birileri de bu işten çok karlı çıktı.

"HADİSENİN ACI TARAFI..."

Hadisenin bir başka acı tarafı şudur. Bir takım odaklar, örgütler merkezler bu kirli komploda maşa olarak kullanıldılar. Biz bu medyayı, bu örgütleri on yıllardır çok iyi biliyoruz. Ama bu süreçte bunların ne düşündükleri açık ve net şekilde ortaya çıkmıştır. Burada açık açık söylüyorum, son olay göstermiştir ki, Türkiye’de kendi ülkesinin değil başkalarının çıkarlarını düşünen, başka çevrelerin ranta düşünen vatana ihanet içinde ajanlık yapan casusluk yapan medya kuruluşları var, örgütler var, çeteler var.

"BİR TARAFTAN KURAN, ALLAH PEYGAMBER DİYECEKSİN AMA..."

Her yolu meşru gören, her yolu mubah gören bir hareket asla başarıya ulaşamaz. Bir taraftan Kuran, Allah, peygamber diyeceksin, ama adın kasetlerle, komplolarla anılacaksın.

"BU DİN YARA ALMAZ"

Müslüman o kimsedir ki elinden ve dilinden tüm Müslümanlar zalimdir. Bunu bir tarafa koyamayız.
Bu din yara almaz. Yanlış içinde olanlar yara alı maskeleri düşür. Yasalar çerçevesinde gereken adımı atarız.

"BEDDUA SEANSLARI DÜZENLERLER"

CHP’nin geçmişi budur. Ya atamalarla ya da kirli komplolarla gelmiştir. Suçu sabit vekilleri var. İstanbul’da yolsuzlukla suçladıkları şahsı Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak koydular. Genel Müdür yolsuzluk klasörünü bizzat kendi indiriyor teşhir ediyor.
Bu ilkesizliği çarkı örtmek için AK Parti’ye saldırıyorlar. CHP yolsuzluk arıyorsa aynaya baksın kendi içine baksın. Bunlar birlikte ancak beddua seansları düzenlerler.

"BU OYUN SANDIKTA BOZULACAKTIR"

Bu bir yolsuzluk soruşturması değildir. Millete karşı açık bir tezgahtır. Allah’ın izniyle bu oyun sandıkta bozulacaktır.

Yeni Türkiye yürüyüşümüzü kimse durduramayacak. Devlet içinde devlet olmayacak. Yeni Türkiye’de maşalar eliyle suikastlar yapılmayacak.

"76 MİLYONA SESLENİYORUM..."

Akşam da söyledim, iki tabloyla karşı karşıyayız. Ya millet ya zillet. Ben inanıyorum ki millet kazanacak. Rabbim onları da zilletten kurtarır umarım. Yeni Türkiye’de yeni vesayetlere yer olmayacaktır. 76 milyona sesleniyorum.
Bizi sevsin veya sevmesin, bize oy versin veya vermesin. Bu komple sadece Ak Parti’ye değil Türk milletine bir komplodur. Hangi partiye oy verirseniz verin ama bu komployu görün.

"BAYKAL'A, DEMİREL'E, ERBAKAN'A DA YAPILDI"

Bu komplonun Türkiye’nin hayrına değil şerrine olduğunu lütfen gören. Bu komplonun benzerleri Baykal’a, Demirel’e, Erbakan’a da yapıldı. En sert cevabı vermezsek bu komploların benzerleri yapılmaya devam edilecektir.

"İĞRENÇ İNTERNET SİTELERİNDE ONLAR BOĞULSUNLAR"

Karamsarlığa pirim vermeden kararlı bir mücadele vereceğiz.
Millet bizimle, hayır duaları bizimle. Bırakın onlar manşetleriyle ihanet içinde olsunlar. İğrenç internet sitelerinde onlar boğulsunlar.
Bırakın o itibar suikastçılar Müslümanlara beddua etsinler biz bedduaya lanet duaya evet diyeceğiz. Alim olan insanlara beddua değil dua yakışır.

Haberin Devamı