Gazete Vatan Logo

'Ece’yi ölüme gönderdiler!'

'Ece’yi ölüme gönderdiler!'

Arabalı vapur hareket edince denize düşen araçta ölen 5 yaşındaki Ece’yle ilgili soruşturmada kaptan ve iki görevli serbest. Anne Ebru Yılmaz “Görevli ‘geç abla bir şey olmaz’ deyince aracı sürdüm” dedi.

Sirkeci-Harem seferini yapmaya hazırlanan arabalı vapurdan denize düşen araçta hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz dün gözyaşları arasında toprağa verildi.



Buna rağmen ihmali bulunanların serbest bırakılması bizi yıktı. Bu olay kaptanın ikinci kazası. Mahkeme bunu da mı görmedi?” dedi.



Vapurdaki yolcu konuştu

Vapurda bulunan ve cenazeye gelen yolcu Erkan Özkan ile görüştüklerini de belirten Korel, ”Kamera yok diyen İDO kazadan sonra kaza anı görüntülerinin izlendiğini bize bildirdi. Hatta kaza olmadan evvel kaptanın iskeleye hızlı bir şekilde çarptığını ve kazadan bağımsız olarak şikayet raporu yazmak için form istediğini dile getirdi. Ece’mizi geri getiremeyeceğiz ama olayı örtbas etmeye çalışmanızın cezasını çekeceksiniz. Peşinizi bırakmayacağız” diye isyan etti. Eşi Halit Ergenç de, ”Geç geç abla bir şey olmaz! Bu görevli nasıl bir görevli, bu kaptan nasıl bir kaptan? Bu mu görülmez kaza? Arabalı vapurları kullananlar anlatsın lütfen, böyle geçişleri kaç kez yaşamışlar” diye konuştu.



Sosyal medyada isyan var

‘Ne diyeyim vicdansızlar’

Cenazeye katılan Halit Ergenç ile eşi Bergüzar Korel twitterdan da Ece’nin ölümüne sebebiyet verenlerin bırakılmasına isyan etti. Bergüzar Korel twitter’dan, ”‘Oluyor böyle şeyler bunlar görünmez kazalar’ diyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner bu görünmez bir kaza değil. Bizim Can’ımız gitti. Bir anne evlatsız kaldı, diğer annemiz yaşamak için mücadele ediyor. Kaza, feribotun kapak kapanmadan iskeleden ayrılması sonucu meydana geldi. Biraz insan olun biraz yürekli olun. Ece’mizin lösemi olduğuna dair çıkan söylentiler gerçek değil. Ben size ne diyeyim, ne edeyim? Vicdansızlar” yazdı.

Kaptan: Yanlış duydum

KAPTAN Erkan Atalay İm ifadesinde, “2 yıldır bu geminin süvarisiyim. Yanıma yanaşan geminin çıkardığı sesi neta zannederek öbür tarafa yönelip gemiyi hareket ettirdim. Kurtarmak istedim ama aracın geri kaydığını görünce sıkışıp içindekiler tamamen ezilir diye tekrar manevra yaptım. Söyleyeceklerim bundan ibaret” dedi. Kaptan ve iki çalışan taksirli suç olması, sabit ikametgahları olduğu için bırakıldı.

Kaptanın ikinci kazası...

Kaptan Atalay, 2010’da Bandırma-Yenikapı seferini yaptığı Mehmet Reis feribotu ile yük gemisiyle çarpışmıştı.

Haberin Devamı