Gazete Vatan Logo

“Dört mevsim Bolu” konsepti dünyaya açılıyor

Zengin turizm ve spor alternatifleriyle dört mevsimin ayrı güzellikte yaşandığı Bolu, turizmde cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor.

“Dört mevsim Bolu”  konsepti dünyaya açılıyor

Şehri yaşanabilir 10 dünya kentinden biri yapmak üzere yola çıkan Bolu Belediyesi, halk kahramanı Köroğlu ve her mevsimde farklı güzellikler yaşatan cennet doğasını öne çıkararak kenti turizmde marka haline getirmeyi hedefliyor.

Saklı cennet Bolu

Bolu Belediyesi’nin yürüttüğü ‘Dört Mevsim Bolu’ adlı proje ile ilgili Yılmaz, “Bolu’nun hala biz Boluların bile bilmediği nice güzel yerimiz var. Göllerimiz, yaylalarımız, dağlarımız ormanlarımız ve bitki örtümüz ile Bolu muhteşem bir şehir. Bolu’yu güzelliklerimizi koruyarak turizm şehri yapmaya kararlıyız.” diyor.

Gölcük teleferik projesi

Bolu Belediyesi’nin Gölcük Tabiat Parkı’nda doğal hayatı koruma ve kullanma dengesi gözeterek hazırladığı yeni projesi kapsamında yapılacak teleferik ve dağ kızağı ile bölge araç trafiğinden arındırılacak. İhaleye çıkarılan ve yatırımcılarını bekleyen ‘Gölcük Teleferik Projesi’, Karacasu Termal Turizm Merkezi’nden Gölcük Tabiat Parkı’na ulaşımı kolaylaştıracak. Karacasu-Gölcük arası seyahat süresi 9 dakikaya inecek.

Haberin Devamı

Köroğlu, Robin Hood’tan daha büyük kahraman

Kentin turizm potansiyelinin tanıtılması için çeşitli projelere imza atan Bolu Belediyesi, özellikle şehrin simgelerinden biri olan ‘Köroğlu’ ile ilgili çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. “Halk kahramanı Köroğlu’nu dünyaya tanıtmak istiyoruz. Köroğlu’nun Robin Hood’dan büyük niteliklere sahip olmasına rağmen yeterince tanınmamasına çok

üzülüyorum” şeklinde konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı çalışmaları şöyle anlatıyor: “Adaletin simgesi Köroğlu dünyadaki diğer kahramanlardan üstün nitelikler taşıyor. Köroğlu’nu tüm dünyaya sinema ve dizi filmlerle duyurmak istiyoruz. ‘Uluslararası Nevruz Şenlikleri’ projesine de imza atmak istiyoruz. Dünyada tek Nevruz Tepesi var. O da Seben’in Alpagut Köyü’nde. Nevruz, Türk dünyasını birleştiren ortak değerlerinden biri” diyor.