Gazete Vatan Logo

'Devlet silah bıraksın demiyoruz'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Biz, 'Devlet silah bıraksın' demiyoruz

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün ateşkes süreci ve hazırlanacak olan yeni anayasayla ilgili de değerlendirmelerde bulundu:

ATEŞKESİN BİTME İHTİMALİ: “20 Eylül’de PKK’nın ilan ettiği tek taraflı ateşkesin bitme ihtimali var. Öyle görünüyor. Bizim talebimiz, bizim isteğimiz beklentimiz kalıcı ve süresiz bir ateşkesin gerçekleşmesi ve bunun iki taraflı olması şeklinde. Biz ‘ordu operasyon yapmasın’ dedikçe, ‘efendim devlet silah bırakmaz’ diyorlar. Biz devlet silah bıraksın falan demiyoruz. Başbakan bunu ısrarla manipüle ediyor. Yani biz ‘ordu operasyon yapmasın’ diyoruz. PKK de durduğu yerde dursun, bu meseleleri biz sağlıklı bir şekilde konuşalım ve PKK’nın silahların bırakılması sürecini nasıl işlediğini, bir proje ortaya çıkaralım, bir yol haritası ortaya çıkaralım, bunu hükümet, muhalefet, sivil toplum kuruluşları, DTK hep birlikte yapalım. Fakat bu tartışmanın yapılabilmesi için de en azından çift taraflı bir ateşkesin olması gerekiyor.”

PKK’LILAR ÖLÜNCE BAŞSAĞLIĞI YOK: “PKK’nın saldırıları durdurma kararından bu yana düzenlenen operasyonlarda 20 PKK’lı öldürüldü. Şimdi böyle bir ateşkes olabilir mi? Böyle bir ortamda sadece PKK’lılar ölünce ülkede kan durmuş mu oluyor. Bugüne kadar bir çatışmada yaşamını yitirmiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir PKK’lı için her hangi bir Türkiye Cumhuriyeti yetkilisinin başsağlığı dilediğini gördünüz mü?”

ÇOCUĞU BİRİNCİ SINIFTA

“Ben de çocuğumu 5 gün okula göndermeyeceğim” diyen Demirtaş’ın 3 ve 7 yaşlarında iki çocuğu var. 7 yaşındaki çocuğu uyum süreci kapsamında bu hafta okula başladı. Ancak önümüzdeki hafta eğitime ara verecek.

Haberin Devamı