Gazete Vatan Logo

‘Cumhurbaşkanı kırık kalpleri birleştirsin’

Aday arayışını sürdüren CHP lideri Kılıçdaroğlu’na TÜRKONFED “Kırılmış kalpleri birleştirecek bir cumhurbaşkanı istiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı belirleme turları kapsamında dün ilk olarak Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nu (TÜRKONFED) ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, kırık kalp şeklindeki panoyla karşılandı. TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, kırık kalbin anlamını şöyle açıkladı: “Bize bağlı 21 federasyon 151 dernekteki arkadaşlarımıza nasıl bir Cumhurbaşkanı istediklerini sorduk. Gelen cevapları sayın genel başkana sunduk. Bunun bir ara başlığı çıktı. Türkiye’de birçok insanın kalbi kırık. Biz öyle bir Cumhurbaşkanı istiyoruz ki, bu kırık kalbi birleştirsin. Türkiye’de gazetecinin de işadamının da işçinin de kalbi kırık. Bu kırık kalpleri birleştirecek bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var.”

Dönüşte açıklayacak

Kılıçdaroğlu daha sonra Türk Tabipler Birliği’ni de ziyaret eitti. Kılıçdaroğlu, aday belirlemede geç kalındığı eleştirisine karşı, “Aslında yasada silahların eşitliği diye bir kural yok. Demokratik bir seçim süreci yok. Sorun da burada aslında. Örneğin herhangi bakan ya da başbakan aday olduğunda görevinden istifa etmeyecek. Ama biz her şeye karşın yurtdışından döndükten sonra, kısa süre içinde adayımızı belirleyeceğiz” dedi.

Almanya’da madene inecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yurtdışındaki vatandaşlarla buluşmak üzere Almanya’ya gidiyor. Kılıçdaroğlu, yarın sabah saatlerinde Zeche Zolverein’deki maden ocağında incelemelerde de bulunacak.

Tapeler Meclis’te okunabilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Soruşturma Komisyonu kurulmasını içeren önergeleri reddedilen CHP, 17 Aralık sürecindeki rolü nedeniyle Erdoğan hakkında hazırladıkları gensoruyu TBMM Başkanlığı’na sundu. Soruşturma önergesinin reddedilmesine neden olan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen tapelere gensoru önergesinde yer vermeyen CHP yönetimi, milletvekilleri aracılığıyla bu tapelerin TBMM Genel Kurulu’nda okunmasını gündemine aldı.

Haberin Devamı