Gazete Vatan Logo

‘Cemaat imamı dosya gönderdi’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ‘cemaatin imamı’ olduğu öne sürülen bir kişinin Yagrıtay’daki bir dava dosyasını Fethullah Gülen’e götürdüğünü ve ne karar verilmesi gerektiğini sorduğunu iddia etti. Karabük’te konuşan Şahin, şöyle dedi:

‘Cemaatin imamı’

“Burada ilk defa açıklıyorum. Bu haberi aldığımda uzun süre düşündüm, inanmak istemedim, araştırdım, soruşturdum ve doğru olabileceği kanaatine vardım. Önemli bir holdingin başında bulunan bir kişi hakkında bir ceza davası var ve mahkum olmuş. Dosya Yargıtay’a gelmiş. Yargıtay’da ’Cemaatin imamı’ diye nitelendirilen kişi, ismi bende saklı kendisini tanıyorum. Bu önemli kişinin dosyası ile ilgili ne karar verilmesi gerektiği hususunu dosyanın kısa bir özeti ile birlikte Pensilvanya’ya göndermiştir. Bir savcı, bir hakim böyle bir şey yapabilir mi? diye sordum kendime kafam hafızam kabul etmedi. Ama araştırdığımda doğru olduğu kanaatine vardım.”

Gülen’in yanıtına övgü

Şahin, Gülen’in ise “Adalet neyi gerektiriyorsa ona göre karar verin” diye yanıt verdiğini anlatarak, “Allah razı olsun. Ama oraya sempati duyan bir takım kamu görevlileri maalesef belki yaranmak, belki başka nedenlerle bu tür yanlışlıklar yapabiliyor. Bu işin de öyle bir iş olduğunu düşünüyorum” dedi.

‘TÜRKİYE’YE DÖN LÜTFEN’

1.5 ay önce Gülen ile telefonla görüştüğünü de açıklayan Şahin, “Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Kendisini severim. Beddua olayında ciddi eleştiri aldı. İnsan hata yapabilir. İnanıyorum ki o da üzüntü duymuştur. Bir çağrıda bulunmak istiyorum. Hocam artık Türkiye’ye dönün lütfen, sizi seviyoruz. Vatanın havasını teneffüs edin, ciğerlerinizdeki mikropları öldürsün bu temiz hava. Türkiye’de isminiz kullanılarak fitne yayılıyor.”

Haberin Devamı