Gazete Vatan Logo

‘Çek-yükle’ dedi, ikinci elde ilk sıraya oturdu

Dünyada 23 milyar dolarlık ikinci el eşya alım satımının yapıldığı letgo, geçen yıl Türkiye pazarına girdi. “Çek, yükle, mesaj at” diye başlayan reklamlarıyla popüler olan platform, 1.5 yılda yüzde 680 büyüme gösterdi ve kendi kategorisindeki en büyük pazar yeri oldu

‘Çek-yükle’ dedi, ikinci elde ilk sıraya oturdu

ABD başta olmak üzere çeşitli ülkelerde de ikinci el eşya alım satımında en çok tercih edilen uygulamalar arasında yerini alan letgo, dünya genelinde 45 milyon indirilme sayısını aştı ve platform üzerinden satılan ürünlerin değeri 23 milyar dolara ulaştı. letgo, geçen yıl Ocak ayında Türkiye pazarına girdi. Platform, Türkiye’deki 1.5 yılına ilişkin verileri açıkladı. Ocak 2016’da Türkiye’ye giriş yapan letgo, ikinci el alışverişi kolaylaştıran teknolojisi ve kullanım kolaylığı odaklı ara yüzü sayesinde popüler oldu ve yüksek büyüme rakamlarına imza attı. Aktif olarak 16.5 milyonun üzerinde ürünün satışta bulunduğu, her ay 4.2 milyon yeni ürünün eklendiği letgo, Türkiye’de 1.5 yılda yüzde 680’nin üzerinde büyüme kaydetti ve kendi kategorisindeki en büyük pazaryeri olmayı başardı.

Pazarı büyütüyoruz

Şirket, yayımladığı Türkiye raporunda alıcı ve satıcıların uygulama üzerinden aylık 85 milyon adede varan mesaj gönderdiklerini açıkladı. Ayrıca aktif kullanıcı sayısının 2016 başından bugüne 5 kat arttığı belirtildi. letgo kurucu ortaklarından Alec Oxenford, “letgo, ileri teknolojiyi akıllı tasarımla birleştirerek e-ticaret sektöründe ikinci el alışverişi çok kolaylaştırdı. İşte bu yüzden de e-ticaret sektöründeki taşları yerinden oynatabildi. Tüketicilere çevrelerindekilerle alışveriş yapmanın yarattığı değeri göstererek, Türkiye ikinci el ekonomisinin büyümesine katkı sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Aylık kullanıcı 20 milyon

letgo, dünya genelinde 45 milyonun üzerinde yüklemeyle ikinci el ürün alışverişinde en hızlı büyüyen uygulama olarak gösteriliyor. letgo’nun tüm dünyadaki 20 milyon aylık aktif kullanıcısı, aylık milyarlarca dolarlık ürün alıp satıyor. Ücretsiz olan uygulama elektronikten giyime, otomobilden mobilyaya kadar birçok kategoride kullanıcıların artık kullanmadıkları ürünleri kolaylıkla satmalarına ya da fırsatlar yakalamalarına imkan sunuyor.

Naspers’dan 100 milyon dolar yatırım aldı

Wired tarafından 2016’nın “En Çok Tercih Edilen Yeni Uygulamalarından”, Google tarafından yılın “En İyi Uygulamalarından” biri olarak gösterilen letgo’nun yatırımcıları arasında Naspers, Accel, Insight Venture Partners, New Enterprise Associates, 14W, Eight Roads Ventures, Mangrove Capital Partners ve FJ Labs bulunuyor.

Haberin Devamı

Merkezi Hollanda’da yer alan letgo’nun New York ve Barcelona’da ofisleri bulunuyor. Geçen yıl Eylül ayında Naspers’tan aldığı 100 milyon dolarlık yatırımla birlikte küresel açılımına ağırlık veren Letgo, Türkiye’de de oldukça popüler.

Türkiye ABD’den hızlı büyüyor

Alec Oxenford ayrıca kısa sürede milyonlarca mobil cihaza yüklenen OLX’in de kurucusu. Oxenford, geçen yıl Türkiye’ye geldiğinde Webrazzi’ye verdiği röportajda, “Türkiye’nin internet kullanımının yanı sıra mobil dünyaya olan ilgisi ve eğilimi de umut vaat ediyor. Buna ek olarak biz firma olarak ikinci el pazarında henüz ulaşılmamış ciddi bir potansiyelin olduğuna inanıyoruz. letgo Türkiye’de çok iyi bir başlangıç yaptı. Kullanıcılar uygulamayı gerçekten de çok sevdi. İşin daha da heyecan veren yanı, letgo’nun Türkiye pazarında asıl ve en büyük pazarımız olan ve inanılmaz büyüme rakamları yakaladığımız ABD pazarı ile kıyaslandığında çok daha çabuk büyüme gösteriyor olması. Her iki pazarın tüketicisi de letgo’nun satmanın veya almanın en pratik ve en hızlı yolu olduğunu çok çabuk öğreniyor” dedi.

Haberin Devamı