Gazete Vatan Logo

‘Canlı bomba' kim çıktı?

Başbakanlık’ta intihar saldırısı paniği..

‘Canlı bomba' kim çıktı?

Polise kendisini tarif edip ‘canlı bomba’ ihbarı yapan bir kişi, Başbakanlığa gidince kıskıvrak yakalandı. Eylemci, 35 bin TL kart borcu olduğunu, sesini duyurmak istediğini söyledi.

Ankara’da yaşayan 52 yaşındaki Tuğrul Bayır, dün sabah ankesörlü telefondan 155’i arayarak, Başbakanlık’ta “canlı bomba” eylemi yapacağını söyledi ve kıyafetlere kadar kendisini tarif etti. İhbar üzerine Başbakanlık koruma polisleri alarma geçti.

Macun ve pil sarmış

İhbardan 4 dakika sonra tarif edilen kişinin geldiğini gören korumaları “Dur” diye bağırdı ve havaya ateş etti. Etkisiz hale getirilen Bayır’ın üzerinde canlı bomba süsü verilen, kablolar, cam macunu, pil, saat plaster çıktı. Edinilen bilgiye göre Bayır, ilk ifadesinde 35 bin lira kredi kartı borcu olduğunu, sesini duyurmak için eylem yaptığını söyledi.


‘Kahraman olacaktım’

Tuğrul Bayır, “Amacım vurulmak, kahraman olmaktı” dedi. Kahramanmaraş doğumlu olan ve bir oğlu bir kızı bulunan, hamurdan yaptığı heykelleriyle bilinen Bayır’ın bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Eylemcinin suç kaydı olmadığı ve herhangi bir örgütle bağlantısının da bulunmadığı belirtildi. Haber duyulduğu anlarda Bayır’ın ayağından vurularak etkisiz hale getirildiği iddia edildi. Ancak bu iddia kısa süre sonra yalanlandı. Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal da, “Herhangi bir yaralama olayı söz konusu değil. Herhangi bir fiziki müdahale olmadan gereği yapıldı” dedi.

Eller yukarı!

Tuğrul Bayır’ın, gözaltına alındığı sırada yaşananlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, silahlı bir polis Bayır’a dur ihtarında bulunuyor. Ellerini havaya kaldıran eylemcinin bağırmasıyla olay yerine çok sayıda polis geliyor. Polislerin silahlarını doğrulttuğu Bayır, yere yatıyor. Polislerin Bayır’ın üzerindeki düzeneği fark ederek bir anlık geri çekilmesi de görüntülere yansıyor.

Güler: Psikolojisi bozuk olabilir

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul’da gazetecilerin olaya ilişkin sorularını yanıtladı.
Güler, ortada bir canlı bomba olmadığının altını çizerek, şunları söyledi: “Ortada ne bir canlı bomba eylemi var, ne bir yaralanma... Polisimizin belki yakalama öncesinde bir el havaya ateş etmesi söz konusu olabilir ama kendisine yönelik bir şey değil. Böyle bir ihbar olunca arkadaşlarımız teyakkuza geçmişler herhangi bir önemli kayda değer bir şey yok.” Güler, eylemin sebebi hakkında bir soruya da “Şahsın belki kendi psikolojik durumuyla da alakalı olabilir, arkadaşlarımız araştırıyor” yanıtını verdi. “Herhangi bir örgütle bağlantısı var mı” sorusu üzerine Güler, “Hayır hayır kesinlikle hiçbir bağlantısı yok” dedi.

Tuğrul Bayır aslında medyanın da yakından tanıdığı bir isim. Hamurdan yaptığı heykelleriyle pek çok TV programına katılan Tuğrul Bayır’ın eyleme gitmeden önce, ‘Nasıl olsa öleceğim’ diye organlarını bağışladığı da ortaya çıktı.

Başbakan AK Parti’deydi

Olay yaşandığı sıralarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde Uluslararası Asya Siyasi Partiler heyetini kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.

Haberin Devamı