Gazete Vatan Logo

'Bunlar çıldırmış olmalı!'

CHP Grup Başkanvekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Türkiye bir parti devleti haline geldi. Türkiye’nin geleceğinden kaygılıyım. Türkiye bunu hak etmiyor. Nedim Şener ödül almış gazeteci, sabahın köründe başına gelene bakın. Ahmet Hakan’ın başına gelene bakın. Türkiye bir parti devleti oldu" dedi.

Bugün seçim bölgesi Yalova’da, CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Tuncay Özkan ile Mustafa Balbay’ın tek kişilik hücrelere konulmasını eleştirdi. İnce, "30 bin kişinin katiline İmaralı’da nem emici duvar kâğıdı döşediler. Ama Mustafa Balbay’la Tuncay Özkan’ı yeni yapılmış o binada tek kişilik hücrelere koydular. Bunlar çıldırmış olmalı. Bunlar gerçekten kafayı yemiş olmalı. Adalet Bakanı utanmadan, sıkılmadan diyor ki ’Önceden yer dardı. Onun için yan yana koyduk, şimdi yerimiz bol tek tek koyduk’ Sanki dalga geçiyor. Bunlar ya kafayı yedi ya çıldırdı" dedi.

BAŞBAKAN’IN KURAN OKUMA GÖRÜNTÜSÜNÜ ELEŞTİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın internete Kuran okurken çekilen görüntülerinin olduğunu söyleyen İnce, "Başbakan’ın Rizeli bir arkadaşının evine yaptığı taziye ziyaretinde çekildiği anlaşılan, Kuran okurkenki görüntüsü internette dolaşıyor. Yani bu aylar önce çekilmiş görüntü. Ne oldu da bu Başbakan’ın aklına birden bire geldi. Seçim yaklaşınca insanların dini duygularını sömürmek için bir yönetim mi bu? Başbakan’ın AB ile restleşmesi de seçime yönelik çalışmalardır" diye konuştu.

’TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ BENİ KORKUTUYOR’

Ergenekon soruşturması kapsamında gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Muharrem İnce, "Bu artık son filan olmayacak. Buna son diyemem. Yarın bir başkasına olmayacağını kimse garanti edemez. Türkiye’nin geleceğinden kaygılıyım. Türkiye’nin geleceği korkutuyor beni. Türkiye bunu hak etmiyor. Yani Nedim Şener ödül almış gazeteci sabahın köründe başına gelene bakın. Geçtiğimiz günlerde Ahmet Hakan’ın başına gelene bakın. Türkiye bir parti devleti oldu. Türkiye parti devleti haline geldi" dedi.

SINAVLARIN GEÇERLİLİĞİNİN OLMADIĞINI İDDİA ETTİĞİ BELGEYİ GÖSTERDİ

Muharrem İnce, toplantıda gazetecilere Umut Berker Şengül isimli kişinin KPSS 2010 Ortaöğretim Sınav Sonuç Belgesi’ni de gösterdi. İnce, "Türkiye’de tuzun koktuğunun en önemli belgesidir. Bu belge Türkiye’de sınavların geçerli olmadığının belgesidir" dedi. ÖSYM’nin sonuç belgelerini gösteren İnce, "Umut Berker Şengül, ortaöğretim mezunu bir kardeşimiz. ÖSYM’nin internet sitesinden 21 Şubat 2011 tarihinde bir çıktı alıyor. Puanı 68,866. 21 Şubat’ta aldığı bu çıktıyla 68 puanla ataması yapılıyor, memur olarak. 3 Mart’ta bir başka çıktı alıyor puanı 48,523. Ataması iptal ediliyor. Bu ne demektir. Bu, Türkiye’de tuzun koktuğunun en önemli belgesidir. Artık müsteşarlığa, genel müdürlüğe kadar bekleyemeyecekler. İşe alırken daha halledecekler. AKP’liyse alacaklar, değilse almayacaklar. Artık bu ülkede sınavların hiçbir geçerliliğinin olmadığının, hiçbir güvenirliğinin olmadığının önemli bir belgesidir bu" diye konuştu.

Haberin Devamı