Gazete Vatan Logo

‘Bu iş oldu diyorum’

Seçimi kazanma olasılığının yüksek olduğunu iddia eden Muharrem İnce, “Allah’ın izniyle bu iş oldu diyorum” ifadesini kullandı. İnce, değişim rüzgarı olduğunu söyledi

‘Bu iş oldu diyorum’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün İstanbul’da ulusal gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından açıklama yapan İnce, “Cumartesi günü İstanbul mitingi ile kapatıyoruz. 50 günde 107 miting. Herhalde bir rekor kırdık” dedi.

Medyayı taraflı olmakla suçlayan İnce, “Özgür, demokrat bir Türkiye, barışmış, büyümüş bir Türkiye, adil bölüşmüş bir Türkiye... Bunu gerçekleştireceğiz. Bu değişim rüzgarını sokakta, meydanlarda görüyorum. Bunu başaracağız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a televizyon kanalında tartışma davetini yineleyen İnce, seçimi kazanma olasılığının ne kadar olduğuyla ilgili bir soruya ise “Kazanma olasılığımı yüksek görüyorum. Olasılık okumuş biriyim. Olasılık üzerinden konuşmayayım ama Allah’ın izniyle bu iş oldu diyorum” diye cevap verdi.

Yerini söylemedi!

Seçim gününü CHP Genel Merkezi’nden takip edip etmeyeceğiyle ilgili olarak ise İnce, “Hayır. Sizin bilmediğiniz bir yerde takip edeceğim ama Ankara’dan takip edeceğim” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından Muharrem İnce, Çorlu’daki mitingine katılmak üzere hareket etti.

Haberin Devamı

‘SURİYELİLER DÖNECEK’

Muharrem İnce dün Çorlu’da miting düzenledi. “Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda nasıl bir cumhurbaşkanı olacağım, halkını bilen, hakkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım ama aynı zamanda da haddini bilmeyenlere haddini bildiren bir cumhurbaşkanı” diyen İnce özetle şunları söyledi: Her 1,5 yılda bir bilgisayarın kapasitesi 2 katına çıkıyor. İşte bu değişen dünyada, bölgesel savaşların, enerji savaşlarının olduğu bu dünyada, teknolojinin bu kadar geliştiği dünyada ben tasarım, aş, iş diyorum, arkadaş da meydanlara geliyor ‘kek’ diyor. Ekonomiyi düzenleyen temel kurumların özerkliğini sağlayacağız. Kamu bankalarını yeniden düzenleyeceğiz. Ziraat Bankası, Halk Bankası, Eximbank, Kalkınma Bankası, bunları yeniden düzenleyeceğiz. Bu 16 yılda Suriyelilere 40 milyar dolar harcadılar, ben harcamayacağım, millete vereceğim o parayı. Çünkü Suriyeliler barış ortamında memleketine dönecek.

Haberin Devamı