Gazete Vatan Logo

'Bu çatışmayı kabul edemeyiz!'

BDP çatışmalara el attı

Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş , 100 yıllık Kürt sorunu silahsız bir şekilde çözmeye çalışırken, ailelerin kendi sorunlarını konuşarak ve diyalog yerine silahla çözmesine asla kabul etmeyeceklerini ifade ederek, ailelere sağduyu çağrısı yaptı.

BDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak , belediye başkanları ile birlikte geçen hafta Diyarbakır'ın Hazro ilçesi Çiftlibahçe Köyü'nde Tekin ve Uğurlayan Aileleri arasında çıkan ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda yaşamanı yitirenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Bismil ilçesine gelen ve partililer tarafından karşılanan Demirtaş ve Kışanak, olayda 4 ferdini kaybeden Uğurluyan Ailesi'nin Uluturk Köyü Camisinde kurduğu taziye yerini ziyaret etti. Burada aile büyüğü Abdurrahman Uğurlayan ve diğer aile fertlerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Abdurrahman Uğurlayan, BDP Genel Başkanı Demirtaş'a, “Hoşgeldiniz. Başımızın üstünde yeriniz var. Biz bu işi artık size bırakıyoruz. Parti olarak ne yaparsanız, ne karar alırsanız, biz ona uyacağız” dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise son derece üzgün olduklarını, son zamanlarda aile içi çatışmalarda anormal bir şekilde artış olduğunu ve taziyede bulunmak, hem de buna dikkat çekmek için sivil toplum kuruluşları ile birlikte bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Aile içi bu çatışmaları kabul etmiyoruz. Gerekçesi sebebi ne olursa olsun, insanların konuşmak ve diyalog yerine birbirlerini silahla vurarak, sorunlarını çözmesini istemiyoruz. Parti olarak 100 yıllık bir meseleyi konuşarak, silahsız bir şekilde çözme uğraşı verirken ve savaştan kaynaklı çatışmaları yüzde 100 durdurmuşken aile içi çatışmaları kabul etmiyoruz. Bir yandan barış inşa ederken, bir yandan halkımızın birbirine karşı silah kullanarak, sorun çözmeye çalışmasını asla kabul etmeyiz. Sorunları konuşarak, diyalog yoluyla çözmemiz gerekir. Bu konuda partimiz, halkımızın hizmetindedir. Partimizin barış komisyonları var. Buralara başvurularak sorunlarımızı çatışmadan çözmeliyiz."

Bismil'deki taziyeden sonra Demirtaş ve beraberindekiler, Tekin Ailesi'ne taziye ziyaretinde bulunmak için Hazro ilçesine gitmek üzere yola çıktı.

Haberin Devamı