Gazete Vatan Logo

‘Bu bahar her yer terörsüz olacak’

Başbakan Davutoğlu “Emin olunuz ki inşallah bu bahar Türkiye’nin her yerinde terörsüz, şiddetsiz bir bahar olacaktır” dedi

‘Bu bahar her yer terörsüz olacak’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün partisinin grup toplantısında terörle mücadelede başarıya ulaşılacağı mesajını verdi. Davutoğlu özetle şöyle konuştu:

‘Çözüm makul ilerlerken’

“Bunlar okul bahçesine bomba atacak kadar merhametten, vicdandan, insaftan yoksundurlar ve sadece nefret diliyle konuşmaktadırlar. Bu nefret hareketinin adı PKK’dır. Kim bu terör örgütünü savunursa aynı nefret söyleminin parçasıdır. İşte bugün terörle mücadele kapsamında sürmekte olan operasyonların amacı bu insanlık dışı zihniyeti bu ülkeden kökten söküp atmaktır. Çözüm süreci makul bir çizgide ilerlerken yüzlerini yeniden teröre çevirenler bu yaptıklarının hesabını hiçbir zaman veremeyecektir.

Ama biz onlardan bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Bu ihanet şebekesiyle sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. 15 gün sonra okullar açılacak. Öğrenciler yine sınıfları dolduracak ve gelecek için eğitim almaya devam edecekler. İşte Silopi’de hayat normale dönmeye başladı. Emin olunuz ki inşallah bu bahar Türkiye’nin her yerinde terörsüz, şiddetsiz bir bahar olacaktır ve bu bahar için biz soğukta, karda, kışta mücadele eden güvenlik güçlerimizin yanındayız.”

Haberin Devamı

Erken seçim yok

Erken seçim iddialarına yanıt veren Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: “Seçimin üstünden geçen kısa zamana rağmen verdiğimiz sözlerin büyük kısmını yerine getirdik, getiriyoruz. Bütün bunlar gösteriyor ki Türkiye artık seçim atmosferinden çıkmış icraat, reform ve hizmet dönemini başlatmıştır. Değişik çevrelerde Türkiye erken seçime gidecek gibi aslı astarı olmayan spekülasyonlarla kafaları karıştırmaya çalışanlar var. Türkiye’nin bugün itibariyle erken seçim gibi bir gündemi yoktur. Bu ülkede bir seçim yapılacaktır ama 4 yıl sonra yani zamanı geldiğinde yapılacaktır. Bu spekülasyonların aslı yoktur.”

‘En büyük hedef yeni anayasa’

“Hedeflerimizin en büyüğü yeni anayasadır. Türkiye cunta yapımı bir anayasayla daha fazla yol alamaz, almamalı. Çözüm isteyen herkes kabul eder ki buyurgan bir anayasa Türkiye’nin anayasası olamaz. Temel önceliğimiz darbe dönemi zihniyetiyle hazırlanmış mevcut anayasanın yerine demokratik, özgürlükçü, bu ülkeye yakışan bir anayasa hazırlamaktır. Partimizde çok özel şekilde anayasaya yoğunlaşmış çalışma ekipleri kuracağız.”

Haberin Devamı