Gazete Vatan Logo

#BozDoları kampanyası

Doların rekor üzerine rekor kırması üzerine sosyal medyada ‘#BozDoları’ kampanyası başlatıldı. Kampanya twitter’da trend topic oldu. 15 Temmuz sonrası vatandaş 11 milyar dolar bozdurmuştu

#BozDoları kampanyası

Doların rekor üzerine rekor kırması üzerine sosyal medyada ‘#BozDoları ile #dövizinitürkiyeiçinboz’ kampanyası başlatıldı. Kampanyayla, vatandaşların dövizini bozdurarak Türk Lirası’na yatırım yapmaları istendi. #dövizinitürkiyeiçinboz paylaşımı geniş kitlelere ulaşınca twitter’da trend topic listesinde ilk sıraya tırmandı.

Paylaşımlarda 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde yaklaşık 8 milyar doların bozdurulup Türk Lirası olarak bankalara yatırıldığı hatırlatılarak, ‘Avrupa’nın oyununu bozalım’ çağrısı yapıldı. Kampanya kapsamında, “15 Temmuz’u kazandık, para ve dünya sevgisi millet olarak kaybettiriyor. Yakışmıyor bize. dolar ve euromuzu bozduruyoruz, bu bir vatandaşlık görevidir. Dövizi her zaman buluruz lakin vatanı bulamayız” diye dolar ve euronun üzerinin çizildiği fotoğraflarla paylaşımlar yapıldı. 15 Temmuz darbe girişimi ve kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin Türkiye’nin notunu notunu düşürmesi sonrası döviz kurundaki yükselişi önlemek için vatandaşlar yaklaşık 11 milyar dolar bozdurmuştu.

Haberin Devamı

3.42’nin altını gördü

Doların küresel paralar karşısındaki yükselişi ve yurtiçi taraftaki gelişmelerin etkisiyle geçen hafta 3.47 TL’yi geçerek rekor tazeleyen doların ateşi hafifledi. Dolar/TL, Pazartesi günkü erken işlemlerde 3.42 seviyesinin altını gördü.

Dolar/TL, ABD Başkanlık seçimleri öncesi olan 7 Kasım’dan 25 Kasım’a kadar yüzde 8.79 değer kaybederek, Meksika Pesosu’nun ardından en kötü performans gösteren para birimi olmuştu.